Θα αποζημιωθούν τα στελέχη που πήραν μέρος στα τηλεοπτικά πλάνα της ταινίας «EXPENDABLES 4»

 

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, με θέμα «Απλήρωτα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με ευθύνη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας», σας γνωρίζω τα ακόλουθα: 

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), κατόπιν συνεννόησης τόσο με το ΓΕΕΘΑ όσο και με το ΓΕΣ, ενέκρινε, για λόγους ευρύτερης προβολής των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), τη διάθεση τριών (3) οχημάτων της Διοίκησης Ειδικού Πόλεμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ μετά των οδηγών τους και δέκα (10) στελεχών Στρατού Ξηράς (ΣΞ) για τηλεοπτικά πλάνα της ταινίας «EXPENDABLES 4», που πραγματοποιήθηκαν από 29 Οκτωβρίου έως 23 Νοεμβρίου 2021. Η συγκεκριμένη παροχή περιγράφηκε με σαφήνεια σε σχετική Σύμβαση όπου, αφενός η αντισυμβαλλόμενη εταιρεία παραγωγής ανέλαβε την αποκλειστική αστική και ποινική ευθύνη για οποιαδήποτε υλική ζημιά ή σωματική βλάβη ήταν δυνατό να προκληθεί, αφετέρου απεδέχθη ότι τα οχήματα της ΔΕΠ τελούσαν υπό καθεστώς ενοικίασης. 

Το συνολικό αντίτιμο, για τη διάθεση και απασχόληση προσωπικού, μαζί με την κατανάλωση καυσίμων και ελαιολιπαντικών, ανήλθε στο ποσό των 21.069,33 € το οποίο η εταιρεία κινηματογραφικής παραγωγής κατέβαλε, ενώ η διαδικασία αποζημίωσης του προσωπικού που συμμετείχε στην παραπάνω δραστηριότητα, βρίσκεται σε εξέλιξη. -2- Ειδικότερα, από το ΓΕΕΘΑ έχει διατεθεί πίστωση 2.348€ για την οικονομική αποζημίωση του προσωπικού της ΔΕΠ. 

Παράλληλα, από τα δέκα (10) στελέχη που διατέθηκαν από το ΣΞ, έχουν αποζημιωθεί ήδη οι τρεις (3). Για τους επόμενους τρεις (3), έχουν εγκριθεί οι διαταγές πληρωμής και αναμένεται η καταβολή της αποζημίωσής τους, ενώ για τους επόμενους δύο (2) αναμένεται η έκδοση διαταγής πληρωμής μετά την ολοκλήρωση ελέγχου των δικαιολογητικών από το αρμόδιο Κεντρικό Ταμείο Στρατού. Οι υπόλοιποι δύο εκ των δέκα συνολικά διατεθέντων, δεν δικαιούνται αποζημίωσης καθόσον η απόσταση στην οποία κινήθηκαν, ήταν κάτω των εξήντα (60) χιλιομέτρων. 

Τέλος, η διάθεση προσωπικού και μέσων των ΕΔ προς τρίτους, γίνεται με ιδιαίτερη φειδώ και μόνο κατόπιν σχετικής γνωμοδότησης των Γενικών Επιτελείων, τα οποία αφού συνεκτιμήσουν όλα τα δεδομένα αποφαίνονται αναλόγως. 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά