Η υγειονομική περίθαλψη των δικαιούχων περίθαλψης σε ΣΝ στο Νομό Αχαΐας κρίνεται επαρκής


 Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα «Το μέλλον του πρώην 409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πάτρας», σας γνωρίζω τα ακόλουθα: 

Το Στρατόπεδο «Χριστιά», στο οποίο ήταν εγκατεστημένο το πρώην 409 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πατρών, είναι ανενεργό, δεν χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς και συμπεριλαμβάνεται στα μη επιχειρησιακά ακίνητα, τα οποία πρόκειται να αξιοποιηθούν αρμοδίως από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) και την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ), σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και προς όφελος της Στρατιωτικής Υπηρεσίας. Εν προκειμένω, το συγκεκριμένο ακίνητο είναι ιδιοκτησίας του ΤΕΘΑ και έχει αποδοθεί στην ΥΠΑΑΠΕΔ προς αξιοποίηση, σύμφωνα με το ν.4407/2016 (Α΄134) που διέπει τη λειτουργία της. Στο πλαίσιο εξωστρέφειας και ανάγκης προώθησης των ακινήτων των ΕΔ, ζητήθηκε από φορείς της κτηματομεσιτικής αγοράς, η άδεια της συγκεκριμένης Υπηρεσίας να δημοσιεύουν στοιχεία των ακινήτων στην ιστοσελίδα τους, με σκοπό την πρόκληση επενδυτικού ενδιαφέροντος για το ακίνητο και την αύξηση των πιθανών συμμετεχόντων σε μελλοντικό ηλεκτρονικό διαγωνισμό αξιοποίησής του. 

Η χορήγηση της σχετικής έγκρισης δημοσίευσης στοιχείων από πλευράς ΥΠΑΑΠΕΔ, εξετάστηκε και συντονίστηκε από το Τμήμα Νομικής Υποστήριξης της Υπηρεσίας και κρίθηκε ότι μπορεί να δοθεί υπό προϋποθέσεις, αφού πρωτίστως προηγηθεί η ενυπόγραφη ενημέρωση - ανάληψη ευθύνης του αιτούντα ιδιώτη - ενδιαφερόμενου μέσω Υπεύθυνης Δήλωσής του. -2- Συναφώς σας γνωρίζω, σχετικά με τις προϋποθέσεις που τέθηκαν, ότι σε αυτές περιλαμβάνονται ρητά οι δηλώσεις του ενδιαφερομένου πως η υπόψη δημοσίευση δεν συνιστά ανάθεση διαχείρισης του ακινήτου και πως ο ίδιος αποδέχεται ότι δεν δύναται να ζητηθεί καταβολή μεσιτικής ή οποιασδήποτε άλλης αμοιβής για την ενέργεια αυτή. Προς επίρρωση των ανωτέρω, σας καταθέτω συνημμένα τη συγκεκριμένη Υπεύθυνη Δήλωση χωρίς τα προσωπικά στοιχεία του ιδιώτη, στην οποία εμφανίζονται τα ως άνω δηλωθέντα. Περαιτέρω, με την υφιστάμενη δομή και οργάνωση της υγειονομικής υποστήριξης του Στρατού Ξηράς δεν υφίσταται περιθώριο ανάπτυξης ενός νέου Στρατιωτικού Νοσοκομείου (ΣΝ). 

Τέλος, η υγειονομική περίθαλψη των δικαιούχων περίθαλψης σε ΣΝ στο Νομό Αχαΐας κρίνεται επαρκής και καθορίζεται επακριβώς από το ισχύον ΠΔ 432/1983 (Α΄162). 


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά