Ελληνοτουρκικά: Απασφάλισαν οι Ναύαρχοι – Παίρνουν δύο αόρατα υποβρύχια 214 και 212

 


Οι Έλληνες ναύαρχοι πιέζουν για την προμήθεια δύο ακόμα U214 καθώς και την παραλαβή και μεταχειρισμένων 212, ως ενδιάμεση λύση.

Ελληνοτουρκικά: Απασφάλισαν οι Ναύαρχοι αφού σύμφωνα με πληροφορίες προτείνουν την αγορά δύο αόρατα υποβρύχια 214 αλλά και 212.

Η συμφωνία με τους Γερμανούς, για τα ελληνικά υποβρύχια τύπου Παπανικολής, περιλάμβανε την όψιον για δύο ακόμα 214, η οποία όμως δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ από΄την Ελλάδα.

Τώρα, οι Έλληνες ναύαρχοι πιέζουν για την εφαρμογή της συγκεκριμένης όψιον, για την προμήθεια δύο ακόμα U214 καθώς και την παραλαβή και μεταχειρισμένων 212, ως ενδιάμεση λύση.

Θυμίζουμε ότι τα αόρατα ελληνικά υποβρύχια, 214 είχαν (σ.σ. και έχουν) γίνει ο φόβος και ο τρόμος των Τούρκων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αφού για σχεδόν δύο μήνες δεν μπορούσαν να τα εντοπίσουν, την ώρα που είχαν βγάλει όλο τους στον στόλο στη θάλασσα.

Μάλιστα για να καλύψουν το επικοινωνιακό φιάσκο έφτιαξαν βίντεο που εμφάνιζε υποβρύχιο σε ανάδυση για να πείσουν την τουρκική κοινή γνώμη ότι τελικά είχαν βρει τα ελληνικά 214.

Τι να πρωτοθυμηθούμε για εκείνη την περίοδο.

Το σοκ των Τούρκων ήταν μεγάλο όταν ξαφνικά είδαν στο λιμάνι του Καστελόριζου ένα ελληνικό υποβρύχιοα να αναδύεται.

Τα σημειωθεί πως ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των Type 212, που θέλει να πάρει ως ενδιάμεση λύση η Ελλάδα, είναι πως είναι ικανα να λειτουργούν σε μόλις 17 μέτρα νερού, επιτρέποντάς τους να πλησιάσουν πολύ πιο κοντά στην ακτή.

Αυτό τους δίνει πλεονέκτημα σε επιχειρήσεις, καθώς καταδρομείς μπορούν να βγουν κοντά στην παραλία και να εκτελέσουν την αποστολή τους πιο γρήγορα και μυστικά.

sportime

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά