Αναλυτικά το στρατιωτικό αμυντικό υλικό που απεστάλη στην Ουκρανία

 

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Απόστολος Αβδελάς και Κωνσταντίνος Χήτας, με θέμα «Ερωτήματα από ποιες στρατιωτικές μονάδες απεσύρθησαν και τον αριθμό των αποσυρθέντων φορητών αντιαρματικών και ρουκετών πυροβολικού τα οποία απεστάλησαν στην Ουκρανία, μέσω Πολωνίας», σας γνωρίζω τα ακόλουθα: 

Το στρατιωτικό αμυντικό υλικό που απεστάλη, ως έμπρακτη αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό, και κατόπιν συνεννόησης με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, αλλά και τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι το ακόλουθο:


  400 τυφέκια τύπου ΑK-47, τα οποία προέρχονται από κατασχέσεις.  Εκτοξευτές, τους οποίους η χώρα είχε προμηθευτεί προ πολλών ετών.  Πυρομαχικά για τα ως άνω όπλα. Επισημαίνεται ότι τα ανωτέρω δεν αποτελούν κρίσιμο επιχειρησιακό υλικό για τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ). Διατέθηκαν από τα αποθέματα ΕΔ, χωρίς να επηρεάζεται η συνολική τηρούμενη στάθμη αποθέματος και, σε καμία περίπτωση, δεν επιφέρουν την παραμικρή επιχειρησιακή αποδυνάμωση των αμυντικών δομών της χώρας. 


Τέλος, αναφορικά με την αναδιάρθρωση της Εθνοφυλακής, το ζήτημα βρίσκεται στο στάδιο επιτελικής επεξεργασίας, προκειμένου να συνταχθεί σχετικό σχέδιο νόμου εν ευθέτω χρόνω. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά