Συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας στην επιχείρηση "Clemenceau 22"

 

© Παρέχεται από: capital.gr

Η φρεγάτα "Ύδρα" εντάχθηκε χθες στην "Δύναμη Κρούσης Αεροπλανοφόρου" του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, μετά από πρόσκληση του Επιτελείου 'Αμυνας της Γαλλίας, για εκ νέου συμμετοχή της χώρας μας στην επιχείρηση "Clemenceau 22". Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, διατέθηκε επίσης το υποβρύχιο "Παπανικολής" σε ρόλο Associated Support.  

Στην επιχείρηση "Clemenceau 22" και στη ναυτική δύναμη που συνοδεύει το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle, που είναι και το πλοίο διοικήσεως της άσκησης, συμμετέχουν επίσης οι Ένοπλες Δυνάμεις της Γερμανίας και των ΗΠΑ.  

Η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας στην επιχείρηση, εντάσσεται στο πλαίσιο των "Κατευθυντήριων οδηγιών για την αναβάθμιση της ελληνογαλλικής στρατιωτικής συνεργασίας" που υπεγράφησαν την 21 Ιανουρίου 2022 μεταξύ του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του αρχηγού 'Αμυνας της Γαλλίας, στρατηγού Thierry Burkhard, σε εφαρμογή της "Συμφωνίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για την συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια" μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών.  

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν για δεύτερη φορά στην επιχείρηση "Clemenceau 22", οποία λαμβάνει χώρα στην θαλάσσια περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου, διεξάγοντας προκεχωρημένες δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης, με σκοπό την αναβάθμιση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχόντων, την επαύξηση της μαχητικής ικανότητας του Charles De Gaulle και την συνεισφορά στην διάταξη αποτροπής και άμυνας της Συμμαχίας. 

Πηγή: ΑΜΠΕ

msn

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά