Ρωσικό Υπ. Αμύνης: "Συμμετοχή" στο πόλεμο σημαίνει η παροχή ξένων αεροδρομίων στην ουκρανική αεροπορια

 

© Παρέχεται από: capital.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18.10

Οποιαδήποτε χώρα προσφέρει τα αεροδρόμιά της στην Ουκρανία για επιθέσεις στη Ρωσία μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει εισέλθει στη σύγκρουση, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

"Η χρήση των δικτύων αεροδρομίων αυτών των χωρών ως βάση των ουκρανικών στρατιωτικών αεροσκαφών και η επακόλουθη χρήση τους εναντίον των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων μπορεί να θεωρηθεί ως εμπλοκή αυτών των κρατών σε ένοπλη σύγκρουση", δήλωσε ο εκπρόσωπος Ιγκόρ Κονασένκοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Σημειώνεται πως οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν αεροπλάνα στην Πολωνία εάν η Βαρσοβία αποφάσιζε να στείλει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν νωρίτερα κατά τη διάρκεια της επίσκεψή του στη Μολδαβία την Κυριακή, σύμφωνα με το Reuters.

"Εξετάζουμε ενεργά τώρα το ζήτημα των αεροπλάνων που μπορεί να παρέχει η Πολωνία στην Ουκρανία και εξετάζουμε πώς θα μπορούσαμε να αναπληρώσουμε  εάν η Πολωνία αποφασίσει να προμηθεύσει αυτά τα αεροπλάνα" (σ.σ. δηλαδή καλύψουν οι ΗΠΑ το κενό στην αεροπορία της Πολωνίας αν αυτή στείλει τα δικά της αεροσκάφη στην Ουκρανία), δήλωσε ο Μπλίνκεν. "Δεν μπορώ να μιλήσω για ένα χρονοδιάγραμμα, αλλά μπορώ απλώς να πω ότι το εξετάζουμε πολύ, πολύ ενεργά".

O  Μπλίνκεν διευκρίνισε πως "εξετάζουμε πώς θα μπορούσαμε να αποζημιώσουμε εάν η Πολωνία αποφασίσει να προμηθεύσει αυτά τα αεροπλάνα", πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Αρκετά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Πολωνίας για τη διάθεση από τη Βαρσοβία στην Ουκρανία με πολεμικών μαχητικών αεροσκαφών της σοβιετικής προέλευσης, με αντάλλαγμα αμερικανικά μαχητικά F-16.

"Εργαζόμαστε με τους Πολωνούς για αυτό το θέμα και συμβουλευόμαστε τους άλλους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ", δήλωσε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με την Wall Street Journal και το NBC.

Υπενθυμίζεται πως ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι, έκανε χθες έκκληση προς τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης να προσφέρουν αεροσκάφη στην Ουκρανία. Νωρίτερα ο Ζελένσκι είχε εκφράσει την οργή προς το ΝΑΤΟ, για την άρνηση του να προχωρήσει σε απαγόρευση πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, καθώς κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τον ίδιο Μπλίνκεν, αλλά και τον Πούτιν, θα σήμαινε εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο (κάτι που δεν επιθυμεί το ΝΑΤΟ). 


msn

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά