Π.Ο.Ε.Σ - Υποστηρίζουμε την/τον συνάδελφο

 


ΠΟΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
TYPOGRAPHY





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                                                                        Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2022

            Με ιδιαίτερη έκπληξη και θλίψη ενημερωθήκαμε για ανακοίνωση ομοειδούς Ομοσπονδίας, που αναρτήθηκε χτες, η οποία αναφέρεται σε μερίδα εργαζομένων (και συγκεκριμένα πολιτικών υπαλλήλων που υπηρετούν στο 251 Γενικό Νοσκομείο Αεροπορίας – 251 ΓΝΑ) με αφορμή τον μη εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού.

Με την υπόψη ανακοίνωση, μας μεταφέρθηκε ότι το ως άνω συνδικαλιστικό σωματείο στρατιωτικών, φέρεται να επικροτεί την αναστολή εργασίας για το ανεμβολίαστο υγειονομικό προσωπικό των ΕΔ και ζητεί, όπως μας μεταφέρθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, την επέκταση του μέτρου σε ακόμα περισσότερους εργαζομένους, αφού επί λέξη διερωτάται «Είναι αποδεκτό η Διοίκηση του Νοσοκομείου (251 ΓΝΑ) ή η Προϊστάμενη αρχή αυτού να επιτρέπει, ως φαίνεται, σε ανεμβολίαστο προσωπικό να παρέχει υπηρεσίες  με φυσική παρουσία σε νοσοκομείο; Εφόσον τούτο αληθεύει, δεν συνεπάγεται αδιαφορία για το νόμο περί αναστολής εργασίας, απαξίωση του υπόλοιπου προσωπικού που αγωνίζεται ενάντια στην πανδημία αλλά και τη δημιουργία κινδύνου στη δημόσια υγεία;».

Η Π.Ο.Ε.Σ. έχει εκφράσει κατ’ επανάληψη την αντίθεσή της στην αναστολή εργασίας, υπενθυμίζοντας ότι, όχι μόνο δεν προβλέπεται τέτοια κατάσταση, από τα περί καταστάσεως των στελεχών θεσμικά κείμενα, αλλά αποδεδειγμένα υφίστανται άλλες λύσεις μέχρι τη λήψη ενός τόσο σκληρού μέτρου, οι οποίες εκτιμούμε ότι δεν έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα. Συναφώς θεωρούμε ότι ο συνολικός χειρισμός περί την ενημέρωση του προσωπικού για το θέμα του εμβολιασμού δεν έχει υποβοηθήσει την όλη κατάσταση και δεν έχει δώσει την ευκαιρία στους θιγόμενους να αναθεωρήσουν, τεκμηριωμένα.

Η λύση δεν είναι να τεθούν κι άλλοι εργαζόμενοι σε αναστολή αλλά να εξηγηθεί με σωστό τρόπο η αναγκαιότητα εμβολιασμού δίχως τη δαμόκλειο σπάθη της υποχρεωτικότητας με αντίμετρο την αναστολή εργασίας και όσα αυτή συνεπάγεται.

Τέλος, υπενθυμίζουμε εκ νέου προς πάσα κατεύθυνση ότι θα σταθούμε δίπλα σε όλο το προσωπικό των ΕΔ καθώς και σε κάθε συνδικαλιστικό εκπρόσωπο εργαζομένων που θίγονται από τέτοιες, απάνθρωπες και αντεργατικές τοποθετήσεις.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά