Η ΕΣΠΕΑΜ/Θ στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής.
Επίσκεψη αγάπης πραγματοποίησαν τα Μέλη του Διοικητικoύ Συμβουλίου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ), στο παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής του κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προσφέροντας Δωροεπιταγή για την αγορά ειδών ένδυσης και εξοπλισμού, για τα φιλοξενούμενα παιδιά της δομής.

Συγκεκριμένα αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΣΠΕΑΜ/Θ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Ένωσης Νίκο Παναγιωτίδη, τον Γενικό Γραμματέα Συμεών Τονονίδη, τον Αναπλ. Γεμνικό Γραμματέα Στέλιο Πουρναράκη, την Ταμία Χριστιάννα Ιορδανοπούλου και τον αντιπρόσωπο της Ένωσης στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), του Νομού Ροδόπης Χρήστο Μαργαρίτη, επισκέφθηκαν το παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής και συναντήθηκαν με την Διευθύντρια κα Ιωάννα Καλαμαρά καθώς και με εργαζομένους και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΠΕΑΜ/Θ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις κοινωνικές υπηρεσίες και το Θεάρεστο έργο που προσφέρει το ανωτέρω ίδρυμα στα φιλοξενούμενα παιδιά και να ξεναγηθούν στα εργαστήρια και τους χώρους του.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ επισήμανε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος και το έργο της δομής στην αποθεραπεία και την αποκατάσταση με στόχο την αποϊδρυματοποίηση των ατόμων με βαριές αναπηρίες, ενώ εξέφρασε την στήριξή της Ένωσης στους εργαζόμενους για τις υπηρεσίες που προσφέρουν καθημερινά στην ανακούφιση πασχόντων με βαριές αναπηρίες.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν οι εργαζόμενοι και τα φιλοξενούμενα παιδιά του Κέντρου στα μέλη του ΔΣ της ΕΣΠΕΑΜ/Θ και η προσφορά αναμνηστικών αντικειμένων που φιλοτεχνούνται από τα άτομα ΑΜΕΑ του κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας.ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής, το οποίο είναι μία από τις 5 αποκεντρωμένες υπηρεσίες (Παραρτήματα) του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Π.Α.Μ.Θ.

Σκοπός του Παραρτήματος είναι η παροχή περίθαλψης σε παιδιά που πάσχουν από ανίατες σωματικές αναπηρίες ή βαριές διανοητικές καθυστερήσεις, προερχόμενα -κατά προτεραιότητα- από τις περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στο Παράρτημα εισάγονται παιδιά ηλικίας 2-18 ετών. Από αυτά τα άπορα παιδιά, περιθάλπονται δωρεάν, ενώ για τα παιδιά που καλύπτονται από ασφαλιστικούς φορείς, εισπράττονται ανά μήνα, τροφεία-νοσήλια.

Η δυναμικότητα της δομής είναι 50 κλίνες.
Οι υπηρεσίες του Παραρτήματός είναι οι εξής:
Διοικητική Υπηρεσία
Διεύθυνση
Γραμματεία
Οικονομική Υπηρεσία
Κοινωνική Υπηρεσία
Τεχνική Υπηρεσία
Υπηρεσία Περίθαλψης
Γιατρός νευρολόγος- ψυχιάτρος
Εργοθεραπεύτρια
Φυσιοθεραπευτής
Νοσηλεύτριες
Αδ. Νοσοκόμες
Βοηθοί θαλάμων
Τραυματιοφορείς.
Βοηθητική Υπηρεσία
Μάγειρας
Οδηγός
Συντηρητής κτιρίων
Υδραυλικός
Πλύντριες
Φύλακες
Καθαρίστριες
Παρεχόμενες Υπηρεσίες
Μόνιμη Διαμονή
Διατροφή-Ένδυση-Υπόδηση
Παροχή Φυσιοθεραπείας
Στην Μονάδα υπάρχει σύγχρονο φυσιοθεραπευτήριο, το οποίο είναι εξοπλισμένο μεταξύ άλλων και με μηχάνημα λέιζερ, μηχάνημα ηλεκτροθεραπείας διαδυναμικών ρευμάτων και διάδρομο βάδισης. Η παρεχόμενη φυσιοθεραπεία υλοποιείται μετά από πρόγραμμα το οποίο καθορίζεται από τον ιατρό νευρολόγο – ψυχίατρο.
Υδροθεραπεία
Το Παράρτημα είναι επίσης εξοπλισμένη με πισίνα υδροθεραπείας.
Ψυχαγωγία-Απασχόληση
Ψυχαγωγία μέσω διαμονής σε χώρο οπτικών ερεθισμάτων (snoezelen)
Ιατρική Παρακολούθηση. Η ιατρική παρακολούθηση των περιθαλπόμενων γίνεται από:
τον ιατρό νευρολόγο-ψυχίατρο
τον παιδίατρο, εξωτερικό συνεργάτη. Στο Παράρτημα έχει εγκατασταθεί εγκεφαλογράφος.
Φαρμακευτική Κάλυψη
Η φαρμακευτική κάλυψη γίνεται μετά από συνταγογράφηση των ιατρών και τελεί υπό την άμεση εποπτεία τους.
Ανάπτυξη εθελοντικών δράσεωνΜετά τιμής για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νικόλαος Παναγιωτίδης
Επισμηναγός (ΤΣΕ) 
Συμεών Τονονίδης
Επιλοχίας (ΤΘ)Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά