Τι συμφωνήθηκε ανάμεσα σε ΥΠΕΘΑ και Δήμο Πέλλης για τα πρωην στρατόπεδα
Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος υπέγραψε σήμερα, Τρίτη 14 Δεκεμβρίου μαζί με τον Δήμαρχο Πέλλης κ. Γρηγόρης Στάμκος Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντιλήψεως μεταξύ του Ταμείου Εθνικής Αμύνης (ΤΕΘΑ) και του Δήμου Πέλλης, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασίας, η οποία αποσκοπεί αφ’ ενός στην ανάπτυξη περιοχών εντός του Δήμου και αφ’ ετέρου στην αξιοποίηση, κατά τον βέλτιστο τρόπο, της ακίνητης περιουσίας του ΤΕΘΑ.

Παρών ήταν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Η υπόψη συνεργασία πραγματοποιείται με γνώμονα:

α. Την εξυπηρέτηση λόγων γενικού συμφέροντος, βάσει του στρατηγικού σχεδιασμού των δύο πλευρών και ειδικότερα, την ανάγκη οικονομικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πέλλης, μέσω της βελτίωσης της ποιότητας διαβίωσης των κατοίκων του και αύξησης του τοπικά παραγόμενου εισοδήματος, με τη δημιουργία νέων θέσεων απασχολήσεως, σε συνάρτηση με τα οικονομικά και λοιπά οφέλη, τα οποία μπορούν να αποκομίσουν, τόσο ο Δήμος Πέλλης, όσο και το ΤΕΘΑ, ως στρατηγικοί εταίροι.

β. Της συνέργειας δύο βασικών θεσμών της Πολιτείας (Ένοπλες Δυνάμεις – Τοπική Αυτοδιοίκηση), αναφορικά με την αξιοποίηση των υφιστάμενων στον Δήμο Πέλλης ακινήτων ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ, συγκεκριμένα των πρώην Στρατοπέδων «ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ» και «ΚΑΨΑΛΗ» εκτάσεως 230.000 τ.μ. και 72.000 τ.μ. περίπου, αντιστοίχως.

Τη διαδικασία πολεοδόμησης θα την αναλάβει ο Δήμος Πέλλης, σε στενή συνεργασία με το ΤΕΘΑ, με πρόβλεψη ολοκληρώσεως εντός τριών (3) ετών από την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας & Συναντιλήψεως.

Μετά το πέρας της πολεοδόμησης, στο Ταμείο θα αποδοθεί σε οικοδομικά τετράγωνα, με επιλεγμένες χρήσεις γης και όρους δομήσεως, περίπου το 50%, από την συνολική έκταση των 302.000 τ.μ.. Η υπόλοιπη έκταση, θα αποδοθεί στον Δήμο, ως εισφορά σε γη και χρήμα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της σχετικής νομοθεσίας, για την πολεοδόμηση περιοχών.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά