Εγκαίνια έκθεσης “Το Μουσείο Πάει Σχολείο” στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Αλεξανδρούπολης

 


Φιλοξενούμε από σήμερα στην #Αλεξανδρούπολη, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς, την Έκθεση “Το Μουσείο Πάει Σχολείο”, που υλοποιείται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021 Greece 2021, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη συνδρομή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Κ.Ε.Δ.Ε, με υπεύθυνο φορέα οργάνωσης-υλοποίησης το Πολεμικό Μουσείο και τη στήριξη του Δήμος Αλεξανδρούπολης.
Η έκθεση περιλαμβάνει επιλεγμένα κειμήλια της Ελληνικής Επανάστασης, οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό και λοιπό εξοπλισμό συναφή με τη δράση.
Σκοπός της έκθεσης να αποτελέσει τροφή για σκέψη για τους μαθητές και τις μαθήτριες να εμπνευστούν από την ιστορική διαδρομή των 200 ετών και να οραματιστούν για τα επόμενα 200 χρόνια μέσα από τη συνέχεια της ελληνικής ταυτότητας και την ενίσχυση της συλλογικής μνήμης.
Στα εγκαίνια της Έκθεσης που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα σήμερα το πρωί παραβρέθηκαν ο Διοικητής της ΧΙΙ Μεραρχίας Υποστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ioannis Zampoukis - Γιάννης Ζαμπούκης, η επιμελήτρια της έκθεσης Έφη Πασχαλίδου, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου κα Ελένη Πλακωτή, ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών θεμάτων Πρωτοβάθμιας Έβρου Πέτρος Μιχαηλίδης, η Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Ν. Έβρου Δόμνα Τερζοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Μπόγδης και η Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας Δροσιά Μουλατζίδου.
Η έκθεση είναι επισκέψιμη μέχρι και την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου για τα σχολεία, ώρες 8.30-13.30 κατόπιν ραντεβού στο 25510 64102 και για το κοινό, ώρες 18.00-20.00.

Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο(BBC,Guardian, war-army journalism, data journalism) Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας - Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Πρόσφατα μπήκε στην εγκυκλοπαίδεια με τα πιο σημαντικά πρόσωπα της Ελλάδας με την ιδιότητα του Στρατιωτικού Δημοσιογράφου.Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά