Ενώσεις Π.Ο.Ε.Σ. προς ενώσεις ΠΟΜΕΝΣ - Ελάτε σε δημόσιο διάλογο, χωρίς μεσάζοντες και διαιτητές

 

ΠΟΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
TYPOGRAPHY



ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Προς τις/τους Προέδρους των πρωτοβάθμιων ενώσεων στρατιωτικών

μη μελών της Π.Ο.Ε.Σ.

Αγαπητές/οί συνάδελφοι.

Το τελευταίο διάστημα οι ενώσεις μας λαμβάνουν, με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, προσκλήσεις από μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας όπου ανήκετε, ομιλούσες για ενότητα. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας σας και ο Οργανωτικός της Γραμματέας, επικοινωνούν σχεδόν καθημερινώς μαζί μας, προσπαθώντας να μας πείσουν για ενότητα, όταν τα ίδια αυτά πρόσωπα εμφανίζονται σε αίθουσες αστικών/ποινικών (στρατιωτικών) δικαστηρίων, είτε ως ενάγοντες/μηνυτές/εγκαλούντες, είτε ως μάρτυρες κατηγορίας σε βάρος συναδέλφων μας στρατιωτικών. Και ξέρετε, οι εναγόμενοι (πλην της περίπτωσης όπου η Ομοσπονδία όπου ανήκετε διεκδικεί το ποσό των 240.000 ευρώ από τους περισσότερους από εμάς) δεν είναι μέλη της Π.Ο.Ε.Σ. Είναι μέλη της Ομοσπονδίας σας. Χαρακτηριστικά, για να γνωρίζετε, αναφέρουμε τα μέλη σας: Κασιδόπουλο Αριστείδη, Χαριτίδη Χαρίτωνα, Βερβερίδη Παναγιώτη, Ντιντιό Θωμά και Κοντούρη Δημήτριο. Μάρτυρες υπεράσπισης εμφανίζονται μέλη της Π.Ο.Ε.Σ.

Οφείλουμε να σας γνωρίσουμε, γιατί θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο επιμελώς αποκρύπτεται, ότι ως Πρόεδροι των πρωτοβάθμιων Ενώσεων Στρατιωτικών που υπάγονται στην Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), πάντοτε πρεσβεύαμε και εξακολουθούμε να πρεσβεύουμε και επιθυμούμε την ενότητα, όπως άλλωστε και η ίδια η Ομοσπονδία μας (Π.Ο.Ε.Σ.), έγγραφα της οποίας λαμβάνετε ανελλιπώς και καθημερινώς, με την έκδοσή τους. Ενότητα, όμως, μέσα από αλήθειες και όχι τακτικισμούς. Μέσα από ειλικρινή διάλογο, στο πλαίσιο της συναδελφικότητας και όχι υπό το φόβο των μηνύσεων και των αγωγών, της τρομοκρατίας και των πιέσεων. Αυτό είναι κάτι που το έχουμε αποδείξει έμπρακτα στην όλη μέχρι σήμερα πορεία μας.

Ο κοινός εχθρός όλων μας είναι τα διαρκώς διογκούμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Κοινός στόχος όλων μας πρέπει να είναι οι τρόποι που αυτά θα επιλυθούν και τίποτε άλλο. Μια συμπόρευση όμως για να είναι ειλικρινής πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύεται από πράξεις. Κάντε σήμερα κιόλας την αρχή. Την 25η Οκτωβρίου 2021 δικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της Π.Ο.Ε.Σ. και ενώσεών της για την καθυστέρηση των αρμοδίων Υπουργείων να εκδώσουν την κ.υ.α. που αφορά στην αποζημίωση της νυκτερινής μας εργασίας. Ελάτε δίπλα μας με παρέμβασή σας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη του διαλόγου, είναι η ΑΜΕΣΗ απόσυρση των μηνύσεων και αγωγών που έχει υποβάλλει η Ομοσπονδία σας ή μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου (κάποιοι εξ υμών), σε βάρος των πρωτοβάθμιων Ενώσεων της Π.Ο.Ε.Σ. και των Προέδρων τους. ΑΜΕΣΗ απόσυρση των μηνύσεων και αγωγών σε βάρος οποιουδήποτε συναδέλφου σε όποια Ομοσπονδία και αν ανήκει αυτός, που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία σας ή μέλος του ΔΣ της (κάποιοι εξ υμών). Έλεγχος της νομιμότητας των ΔΣ όλων των πρωτοβάθμιων Ενώσεων ανά την επικράτεια (Π.Ο.Ε.Σ. και της Ομοσπονδίας σας), από ανεξάρτητη αρχή ή πρόσωπο, που θα συμφωνηθεί μεταξύ των εμπλεκομένων.

Τόσο εμείς όσο και σύσσωμη η Π.Ο.Ε.Σ., λέμε ΝΑΙ στην ενότητα, ΟΧΙ στη διχόνοια και τον διχασμό. Εάν πράγματι πιστεύετε ότι ήρθε η στιγμή όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, σας καλούμε σε μια ανοικτή συνεδρίαση, με τηλεδιάσκεψη, όπου θα μπορούν να την παρακολουθήσουν όλοι οι στρατιωτικοί, σε έναν ειλικρινή διάλογο. Δεν χρειάζονται ούτε επιτροπές, ούτε τρίτοι να κάνουν τον διαιτητή. Γνωρίζουμε τι θέλουμε, γνωρίζουμε πώς μπορούμε να το πετύχουμε.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε στο mail proedroienwsewn@gmail.com, το οποίο θα δημιουργήσουμε για αυτό το σκοπό, μέχρι την Κυριακή 24.10.2021, εάν συμφωνείτε για τη διενέργεια τηλεδιάσκεψης Προέδρων πρωτοβάθμιων ενώσεων στρατιωτικών, ώστε στη συνέχεια να καθορίσουμε τα τεχνικά ζητήματα υλοποιήσεώς της.

Με συναδελφικούς και πράγματι ενωτικούς χαιρετισμούς.

Οι Πρόεδροι των Ενώσεων

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά