Εγκαινιάστηκε το περίπτερο των ΕΔ στην ΔΕΘ

 


Όπως αναφέρει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ:

Στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, συνοδεύσαμε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος εγκαινίασε το Περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Πικραμμένος επίσης τίμησε με την παρουσία του τα εγκαίνια, ενώ παρέστησαν και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Υπαρχηγός ΓΕΝ Υποναύαρχος Γεώργιος Καμπουράκης ΠΝ.
Ιδιαίτερα υψηλής αισθητικής το περίπτερο του ΥΠΕΘΑ, που έχει ως κεντρικό μήνυμα «Ένοπλες Δυνάμεις: Παρελθόν – Παρόν – Μέλλον», στο οποίο ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει νοητά στο χρόνο και να ανατρέξει σε άλλες εποχές μέσα σε ένα πανόραμα που καλύπτει δύο αιώνες Ελληνικής Στρατιωτικής Ιστορίας.
Σε σύντομη ομιλία μου παρουσία εκλεκτών καλεσμένων και επισκεπτών, αναφέρθηκα ότι στο πλαίσιο της εδραίωσης της ειρήνης και της σταθερότητας στις γεμάτες προκλήσεις ασφαλείας περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν δημιουργήσει νέες παραγωγικές σχέσεις και έχουν αναβαθμίσει κατακόρυφα τις υφιστάμενες με τους φίλους, εταίρους και συμμάχους της χώρας μας, τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές πλαίσιο.
Είναι σημαντικό, όπως τόνισα, ότι παράλληλα με την εκτέλεση της κύριας αποστολής τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αποδείξει έμπρακτα και με κάθε τρόπο ότι βρίσκονται πάντα δίπλα στον Έλληνα πολίτη κάθε φορά που τις χρειάζεται στις κάθε είδους έκτακτες ανάγκες και κρίσεις, έχοντας παγιώσει μία σχέση αμέριστης αποδοχής και εμπιστοσύνης με την ελληνική κοινωνία.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις σχεδιάζουν ακόμη πλήθος πρωτοβουλιών που θα επαυξήσουν την αποτρεπτική και αμυντική τους ισχύ και θα εγγυώνται στις επόμενες δεκαετίες την ασφάλεια της Πατρίδας μας.
Συνεχάρην το στρατιωτικό προσωπικό που συνέβαλε καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην οργάνωση του Περιπτέρου, και ευχαρίστησα όλους τους επισκέπτες που τίμησαν και θα τιμήσουν με την παρουσία τους τον εκθεσιακό χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Με μεγάλη χαρά επισκέφθηκα τα Περίπτερα του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου συνομίλησα με το προσωπικό και έδωσα τα συγχαρητήρια μου για την άρτια οργάνωση του εκθεσιακού χώρου τους.
Όπως έχω ξαναπεί και στο παρελθόν, είναι ιδιαίτερα εποικοδομητική η συνεργασία του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στις κοινές δράσεις που ανέλαβαν τόσο κατά την διάρκεια των πρόσφατων δασικών πυρκαγιών, όσο και στην φύλαξη των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων μας. Ευχήθηκα υγεία και δύναμη στο δύσκολο έργο που επιτελούν.
Επίσης, πολύ ιδιαίτερα, εντυπωσιακά και ενδιαφέροντα είναι τα Περίπτερα των Εγχώριων και Διεθνών Εταιριών, όπου ενημερώθηκα για τις δυνατότητες των εκθεμάτων τους.












Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά