Μνημόνιο συνεργασίας ΥΠΕΘΑ με Λασκαρίδη για θέματα για το περιβάλλον

 




Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας με σκοπό την εξοικείωση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στην Περιβαλλοντική-Ενεργειακή και Πολιτική Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Στόχος του Μνημονίου Συνεργασίας είναι η από κοινού συμμετοχή στην εθνική προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος, τη σταδιακή κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης, και κατ΄επέκτασιν την πρόληψη και αποφυγή της θαλάσσιας ρύπανσης. Η Στρατιωτική Συμβολή στην Επιστήμη (Military Open Science) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία του Ιδρύματος, η οποία επικεντρώνεται στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και στην καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης, για την συλλογή στοιχείων που αφορούν τα είδη, την προέλευση και τους όγκους απορριμμάτων που εντοπίζονται στις ελληνικές θάλασσες.
Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν για λογαριασμό του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης η Εκτελεστική Διευθύντρια Δρ. Αγγελική Κοσμοπούλου και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο Γενικός Διευθυντής ΓΔΟΣΥ Υποναύαρχος Δημήτριος Ρυζιώτης ΠΝ, σε σύντομη εκδήλωση με την παρουσία εκπροσώπων των Γενικών Επιτελείων ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ. Η εφαρμογή του Μνημονίου Συνεργασίας προβλέπεται να ξεκινήσει άμεσα, με τη διενέργεια από κοινού δράσεων για τα επόμενα τρία χρόνια.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά