Η κάθοδος των αδερφών Σέρβων στην Πελοπόννησο

 

Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου(Σ.Ε.Π.) ως αδελφοποιημένοι σύλλογοι με τους Βετεράνους της 63ης Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών της Σερβίας  των Σέρβων το τριήμερο 3- 4 - 5 Σεπτεμβρίου  αντιπροσωπεία των αδερφών Σέρβων επισκέφθηκε την Πελοπόννησο.

Διέμενε στο ξενοδοχείο Seaside Λουτρακίου και από εκεί οι εξορμήσεις τους προς τον Δήμο Κορινθίων και Δήμο Νεμέας ήταν πολύ συγκεκριμένες.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου(Σ.Ε.Π.) Εφ Τχης(ΠΖ-ΕΔ) κ. Καρυώτης Γεώργιος είναι αυτός που θέλει εκτός από το κομμάτι που συνδέει τους εφέδρους αλεξιπτωτιστές των δυο χωρών, να συνδυάσει ένα παζλ που θα αφορά τον πολιτισμό, την ιστορία, την θρησκεία τα προϊόντα και τον τουρισμό. 
Επιδιώκει με αυτήν του την κίνηση αλλά και άλλες που έχουν προγραμματιστεί, να φτάσουμε στο σημείο να πραγματοποιηθούν αδερφοποιήσεις μεταξύ δήμων των δύο χωρών, που μπορούν να αναπτύξουν μελλοντικά τέτοια γεγονότα.
Αρχικά η ξενάγηση ξεκίνησε με την απαραίτητη στάση στην διώρυγα, στο σημείο αυτό ο 
κ. Καρυώτης ανέφερε για την αρχαία δίολκο αλλά και την πιο νεώτερη ιστορία σε ότι είχε σχέση με την διάνυξη κτλ.
Στην συνέχεια είχε προγραμματιστεί συνάντηση με τον Δήμαρχο του Δήμου Νεμέας κ. Φρούσιο Κωνσταντίνο όπου υποδέχτηκε ως οικοδεσπότης της περιοχής τους αδερφούς Σέρβους και αφότου έγιναν ανταλλαγές δώρων και αναμνηστικών, έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση με αναφορά στα παραπάνω θέματα.
Έγινε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας και  ξεναγήθηκαν  σε όλους τους χώρους του, πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία στο εκλεκτό αγιωργήτικο κρασί του μεγαλύτερου αμπελώνα των Βαλκανίων αλλά και σε άλλες ποικιλίες κρασιών.
Επίσκεψη έγινε και στο οινοποιείο του κ. Μητραβέλα Κωνσταντίνου αλλά και στην  επιχείρηση της μπύρας ΚΑRMA του κ. Θαμνίδη Π - κ. Κορδώση Π. αφήνοντας άψογες εντυπώσεις από την ξενάγηση και τις γεύσεις τους.
Σε ότι αφορά το θρησκευτικό κομμάτι, το ανέβασμα στην Παναγία του βράχου ήταν μια απίστευτη και μοναδική εμπειρία, καθώς προσκύνησαν την εικόνα της Παναγίας και είδαν τις Αγιογραφίες στους τοίχους της εκκλησίας αλλά και τον μεγαλειώδη βράχο, όπου σε αυτόν στην ουσία είναι σαν να είναι γαντζωμένη η εκκλησία. 
Στον ιστορικό ναό του Αγίου Γεωργίου και φυσικά στον αρχαιολογικό χώρο του Μυκηναϊκού νεκροταφείου Αηδονιών όπου είδαν τους τάφους και άκουσαν με μεγάλη προσοχή τον κ. Καρυώτη να εξιστορεί τα γεγονότα και όλη την ιστορία για τον ξακουστό πλέον "Θησαυρό των Αηδονιών".
Δοκίμασαν γεύσεις από  παραδοσιακά φαγητά σε γνωστή ταβέρνα της περιοχής (πάντα με την συνοδεία του αγιωργήτικου κρασιού) που ενθουσίασαν τα μέλη της αντιπροσωπείας των αδερφών Σέρβων και έτσι αργά το βράδυ έκλεισε αυτή η όμορφη ξενάγηση.
Την Κυριακή παρακολούθησαν την Θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Απόστολου Παύλου και έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον των  Πεσόντων, εν συνεχεία απόλαυσαν το μπάνιο τους σε παραλία του Κορινθιακού.
Θέλουμε να πιστεύουμε πως προχωράμε στην σωστή κατεύθυνση, η Ελλάδα και η Σερβία πρέπει να είναι σε στενή σχέση και συνεργασία σε όλους τους τομείς.
Ο Σύλλογος Εφέδρων Πελοποννήσου(Σ.Ε.Π.) και ο Πρόεδρος κ. Καρυώτης Γεώργιος προσπαθεί πάντα για την ανάδειξη και την αδελφική φιλία   των δύο ομόθρησκων λαών αλλά και  τα οφέλη που μπορούν να έχουν όλοι από αυτήν την σχέση σε πολιτιστικό, ιστορικό, τουριστικό επίπεδο αλλά και από την σχέση ανθρώπων και περιβάλλον. 
Συγχαρητήρια για ακόμα μια φορά στον κ. Βασίλη Μαντά και το Hotel Seaside για την φιλοξενία της αντιπροσωπείας, στον Δήμαρχο του Δήμου Νεμέας κ. Φρούσιο Κωνσταντίνο  για την υποδοχή που μας έκανε, στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας και τον Πρόεδρο του κ. Μάζο Ηλία για την ξενάγηση - γευσιγνωσία και τα δώρα, στον οινοποιό Μητραβέλα Κωνσταντίνο για την γευσιγνωσία και τα δώρα, στο Κτήμα Δραΐνα για τα δώρα του, στην επιχείρηση μπύρας ΚΑRMA του κ. Θαμνίδη Π και Κορδώση Π για την γευσιγνωσία και δώρα και φυσικά στον Στρατηγό κ. Jelesije Radivojevic, στον Πρόεδρο κ. Vidoje Kovacevic και τα υπόλοιπα μέλη των βετεράνων που έκαναν αυτό το ταξίδι.
Ευχόμαστε να είναι συνεχόμενα με κατεύθυνση πάντα προς την Πελοπόννησο.
























































Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά