80 Χρόνια από την Μάχη των Οχυρών

 

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας με αφετηρία και τερματισμό στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Αθλητές από όλη την Ελλάδα διέσχισαν μια ιστορική διαδρομή 64 χλμ ανάμεσα από τα οχυρά της Γραμμής Μεταξά που βρίσκονται στο όρος Κερκίνη (Μπέλλες). Ο αγώνας διεξήχθη με αφορμή την συμπλήρωση 80 χρόνων από την επική Μάχη των Οχυρών στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων που σχεδίασε και υλοποιεί ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη.
Σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, τον ΠΟΔΗΛΑΤΗ, την Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. και την Racesystem-Demaraz αγωνίστηκαν περισσότεροι από 100 αθλητές από όλη την Ελλάδα στις κατηγορίες Elite (άνδρες και γυναίκες) και Master, καθώς και σε κατηγορίες από 9 εως 15 ετών.
Η κεντρική πλατεία του Νέου Πετριτσίου Σερρών πλημμύρισε από μια πανδαισία χρωμάτων και ήχων. Παντού υπήρχαν αναρτημένες εικόνες από την Μάχη των Οχυρών για να δημιουργήσουν κατάλληλο «κλίμα». Ποδηλάτες από κάθε άκρη της Ελλάδας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να τιμήσουν τους υπερασπιστές των Οχυρών. Ως αντίδωρο ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη δώρισε σε ΟΛΟΥΣ του αθλητές (μικρούς και μεγάλους) τις ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ (σύγγραμμα που εξιστορούνται οι μάχες στα Οχυρά του Μπέλλες). 75 εθελοντές με χαμόγελο και διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους πολυάριθμους επισκέπτες. Οι παρευρισκόμενοι ενθουσιάστηκαν από το αγριογούρουνο που μαγείρεψαν οι κυρίες του Συνδέσμου Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη και προσέφεραν στο κοινό εις μνήμην των ηρώων των Οχυρών.
Θερμές ευχαριστίες:
- στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας για την εμπιστοσύνη που έδειξε και μας ενέθεσε την φιλοξενία του Πρωταθλήματος.
- στον ΠΟΔΗΛΑΤΗ, στην Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. και στην Racesystem-Demaraz για την ΑΨΟΓΗ συνεργασία.
- στο 10ο ΣΠ και στο 567 ΤΠ για την άψογη συνεργασία.
- στην Ελληνική Αστυνομία για την άψογη συνεργασία.
- στους ομογενείς βετεράνους Αξιωματικούς από ΗΠΑ που χρηματοδότησαν την εκδήλωση.
- στην ΕΠΟΜΕΑ ΣΙΝΤΙΚΗΣ για την άψογη συνεργασία και την κάλυψη της εκδήλωσης.
- στους επαγγελματίες του Νέου Πετριτσίου για τις χορηγίες.
- στην Σερραϊκή μπύρα ΒΟΡΕΙΑ για την χορηγία.
- στους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Νέου Πετριτσίου για την όμορφη παρουσία τους.
- στον Πολιτιστικό Σύλλογο Βυρώνειας για την επάνδρωση σταθμών ανεφοδιασμού.
- στους 75 ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ που δημιούργησαν μια ΜΑΓΙΚΗ κατάσταση και έφεραν εις πέρας με χαμόγελο την αποστολή τους.
- στους κατοίκους του Νέου Πετριτσίου για την κατανόησή τους στον περιορισμό μετακινήσεων που απαιτήθηκε.
Η απουσία θεσμικών φορέων δεν επισκίασε επ’ ουδενί την λάμψη της εκδήλωσης. Η τοπική κοινωνία, αθλητές και επισκέπτες θα θυμούνται για καιρό αυτήν την εκπληκτική εμπειρία και οι ψυχές των υπερασπιστών των Οχυρών θα αγαλλιάζουν.
Η Ιστορική Μνήμη είναι ζωντανή…




Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά