Δεν έλαβαν άδεια μετάθεσης Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ). Άδικο. Δεν είναι στρατιωτικοί β΄ κατηγορίας.

 

ΠΟΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

TYPOGRAPHYΘΕΜΑ : Προσωπικό - Διοικητικά (Μη Χορήγηση Αδείας Απουσίας Λόγω Μετάθεσης σε ΟΒΑ)

Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ.

Όπως μεταφέρθηκε στην Ομοσπονδία μας, υπό μορφή καταγγελίας, συνάδελφοί μας Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) που υπηρετούν στη Δ΄ ΜΚΔ μετατέθηκαν, εκτάκτως, στη Β΄ ΜΚΔ, χωρίς ωστόσο να τους χορηγηθεί η 10ήμερη άδεια απουσίας λόγω μετάθεσης που δικαιούνται όλα τα στελέχη των ΕΔ, με αποτέλεσμα να υποχρεωθούν να λάβουν κανονική άδεια απουσίας, προκειμένου να μετακομίσουν από τη μία πόλη (Ρεντίνα Θεσσαλονίκης) στην άλλη (Νάουσα Ημαθίας).

Η αιτιολογία που προβλήθηκε για τη μη χορήγηση της αδείας απουσίας λόγω μετάθεσης, στηρίχθηκε στο κανονιστικό και νομικό πλαίσιο που διέπει τον θεσμό των ΟΒΑ, καθώς δεν προβλέπεται η χορήγηση της εν λόγω άδειας, καθώς τούτοι δεν μετατίθενται κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Θεωρώντας ότι η ως άνω μετάθεση των συναδέλφων μας, από τη μία Μοίρα στην άλλη, υλοποιείται κατ΄ εξαίρεση, στηριζόμενη σε ειδικούς και ανυπέρβλητους λόγους, που αφ΄ ενός δε δύναται (και δεν υπάρχει λόγος) να αναλυθούν δημοσίως και αφ΄ ετέρου γίνονται απόλυτα αντιληπτοί, κατανοητοί και δεκτοί από τα στελέχη (συμπεριλαμβανομένων των ΟΒΑ), απευθυνόμαστε στο πρόσωπό σας, προκειμένου να εξαλειφθεί η αδικία που υφίστανται οι μετατιθέμενοι ΟΒΑ, προκειμένου να τους χορηγηθεί, κατ΄ εξαίρεση, η 10ήμερη άδεια απουσίας λόγω μετάθεσης, όπως αντίστοιχα κατ΄ εξαίρεση μετατέθηκαν ή, επικουρικώς, η ληφθείσα κανονική άδεια απουσίας που έλαβαν να τροποποιηθεί σε άδεια απουσίας λόγω μετάθεσης ή άλλου είδους άδεια, ώστε να μην απολέσουν ημέρες από την προβλεπόμενη και αναγκαία για αυτούς κανονική άδεια απουσίας τους.

Εκτιμώντας ότι θα πράξετε κατά συνείδηση, είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά