Τούρκοι στρατιωτικοί ζητούν άσυλο στην Ελλάδα

 Το σκάφος ρυμουλκήθηκε στο μικρό λιμανάκι του Τσούτσουρο, με τους επιβαίνοντας να ζητούν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους βρίσκονται και στρατιωτικοί, κατά δήλωσή τους, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ .

Το ιστιοφόρο είχε προορισμό τη Γαλλία, αλλά λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών υπέστη αρχικά ζημιά που επιδιορθώθηκε κοντά στον Αθερινόλακο Λασιθίου, ενώ κοντά στον Τσούτσουρο έσπασε το ιστίο, με αποτέλεσμα να ζητήσουν βοήθεια και ένα αλιευτικό σκάφος να τους ρυμουλκήσει στον παραθαλάσσιο οικισμό του δήμου Μινώα Πεδιάδος, όπως μεταδίδει το ertnews.gr.

ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΡΗΤΗ

Άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και αστυνομικοί μετέβησαν στον Τσούτσουρο θέτοντας υπό κράτηση τους οκτώ επιβαίνοντες για τους οποίους σχηματίζεται δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost οι οκτώ Τούρκοι υπήκοοι ζήτησαν ήδη πολιτικό άσυλο από τις ελληνικές αρχές.

Όπως παράλληλα αναφέρει το cretalive, οι επιβάτες του ιστιοφόρου, μεταξύ των οποίων στρατιωτικοί που φέρονται να διώκονται στην Τουρκία, μεταφέρονται στο Ηράκλειο.

dikaiologitika

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά