Απίστευτο θέαμα προσέφεραν οι Red Arrows στον ελληνικό ουρανό

 





Απίστευτο θέαμα προσέφεραν οι πιλότοι της βρετανικής βασιλικής αεροπορίας, οι θρυλικοί Red Arrows, η οποίοι προχώρησαν σε μία εντυπωσιακή επίδειξη στους ελληνικούς αιθέρες. Ο Σταύρος Ιωαννίδης με την κάμερα του ΣΚΑΙ ήταν εκεί.  




Ελιγμοί που κόβουν την ανάσα. Περιστροφές και ανάποδες πτήσεις. Βουτιές από τα 2.000 πόδια . Ακροβατικά με αεροσκάφη σε απόσταση αναπνοής. Και εντυπωσιακές φιγούρες με φόντο τον ελληνικό ουρανό


Οι θρυλικοί Red Arrows, τα κόκκινα βέλη της βασιλικής αεροπορίας της Μ. Βρετανίας, βρίσκονται και πάλι στην Ελλάδα και μιλούν αποκλειστικά στην κάμερα του ΣΚΑΪ. 


«Είναι μεγάλο προνόμιο που βρισκόμαστε εδώ, που κάνουμε την επίδειξη και την προπόνησή μας στην Ελλάδα, σε θερμό κλίμα. Οι συνθήκες είναι τέλειες» λέει ο Τομ Μποιλντ, ο Αρχηγός Red Arrows

Με χειρουργική ακρίβεια, τα αεροσκάφη των Red Arrows εκτελούν σύνθετους ελιγμούς προσφέροντας θέαμα και αδρεναλίνη. 


Σε συνεργασία με την πολεμική αεροπορία, το ακροβατικό σμήνος της Βρετανίας, προπονείται εντατικά εκτελώντας το πρόγραμμα του τρεις φορές την ημέρα. 



«Η ιδέα είναι ότι στις 4-5 εβδομάδες που βρισκόμαστε εδώ, πετώντας 15 φορές την εβδομάδα, κερδίζουμε όλο και περισσότερα, ώστε όταν φύγουμε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι» αναφέρει ο πιλότος, Στιβ Μόρις. 


Οι πιλότοι αντιδρούν ακαριαία στις εντολές του αρχηγού της ομάδας, διατηρώντας τον άψογο σχηματισμό τους, ακόμα και σε επικίνδυνους ελιγμούς. 


«Η ομάδα αντιδρά στην φωνή μου και όχι σε αυτό που βλέπει, το οποίο απαιτεί τεράστια εμπιστοσύνη. Και σε κάποιους από τους μεγαλύτερους που έχουμε, η μεγαλύτερη απόσταση ανάμεσα στα παιδιά είναι σχεδόν 2 μέτρα» δηλώνει ο Μποιλντ.  


Τα κόκκινα βέλη, δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους για τους Έλληνες συναδέλφους τους και την φιλοξενία στην 114 Πτέρυγα Μάχης. 


«Ειλικρινά, δεν μπορούμε να ευχαριστήσουμε αρκετά την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, οι άνθρωποι εδώ είναι καταπληκτικοί» αναφέρει ο Μόρις. 


«Είναι πάντα ωραία να βρισκόμαστε εδώ, ενθουσιώδες κοινό όπως είπατε, πολλοί φίλοι μας βρίσκονται εδώ και ελπίζουμε σύντομα να επιστρέψουμε στην Ελλάδα για να κάνουμε την επίδειξή μας» υπογραμμίζει ο πιλότος, Άνταμ Κόλινς. 


11 αεροσκάφη και περισσότερα από 100 άτομα ήρθαν στην Ελλάδα με την αποστολή των Red Arrows. 


Το Τ-1 Hawk είναι το βασικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Βρετανίας και αυτό που επιλέγουν οι Red Arrows για τις επιδείξεις τους. 


Το θρυλικό ακροβατικό σμήνος θα παραμείνει στην Τανάγρα μέχρι τα τέλη Μαΐου, προσφέροντας καθημερινά θέμα στον ελληνικό ουρανό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Αποκλειστικό: Οι θρυλικοί Red Arrows στον ΣΚΑΪ -Εντυπωσιακά ακροβατικά στον ελληνικό ουρανό | ΣΚΑΪ (skai.gr)

Πηγή: skai.gr



Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά