Το "δώσε κι εμένα μπάρμπα" πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει, είτε αφορά ΕΠΟΠ, είτε αποφοίτους ΑΣΕΙ

 




Σμήναρχος εα Ιωάννης Μανομενίδης:

Εντελώς λάθος βάση, όπως λάθος ήταν και η αύξηση σε 3ετή των ΑΣΣΥ, επιβαρύνοντας το κόστος παραγωγής στελεχών με πολιτικά κριτήρια κι όχι με βάση τις απαιτήσεις του επαγγέλματος. Κανονικά κάθε κατηγορία πρέπει να έχει βαθμό έναρξης, σύμφωνα με την προκήρυξη, όμως στη συνέχεια σε κάθε βαθμό η προαγωγή να εξαρτάται από τα προσόντα του καθενός και τις απαιτήσεις που ο κάθε βαθμός έχει. Εάν λ.χ. ο Αξιωματικός πρέπει να είναι πτυχιούχος επιπέδου ΑΕΙ, κανείς να μην μπορεί να γίνει Ανθγός/Σρος/Ανθσγός χωρίς να έχει αποκτήσει πτυχίο ΑΕΙ.

Τα ίδια και για κάθε βαθμό, χωρίς να υποβαθμίζουμε τις σχολές Επιτελών για να βολεύουν να τις περνούν και όσοι δεν το αξίζουν (θυμάμαι στην εποχή μου για να προαχθούμε οι απόφοιτοι της Σ.Ι. σε Επγοί, έπρεπε να περάσουμε Σχολή Επιτελών, το οποίο δεν απαιτούνταν για τους αποφοίτους των ΑΣΣΥ, κι όταν το εντόπισαν, θέσπισαν μία μικρότερη και "πιο λάιτ" Σχολή Επιτελών για να καλύψουν το κενό, σήμερα το ίδιο ισχύει με την ΑΔΙΣΠΟ που κάποιοι μπορούν να γίνουν Στρατηγοί χωρίς να την έχουν περάσει, λ.χ. οι γιατροί, οι μηχανικοί, οι εφοδιαστές κ.ά. λες και η ΑΔΙΣΠΟ έγινε για τους Μάχιμους και τους Ιπτάμενους).

Προσωπικά δεν καταλαβαίνω γιατί εάν λ.χ. η "Ανώτατη Σχολή Μαγείρων" συμβεί να κάνει πετυχημένους Στρατηγούς και καλύτερους από των ΑΣΕΙ να τους εμποδίζουμε να γίνουν Στρατηγοί επειδή δεν αποφοίτησαν από ΑΣΕΙ, εάν τα ΑΣΕΙ δεν πετυχαίνουν καλά την αποστολή τους, επειδή τους λείπουν μαθήματα "μαγειρικής".

Αυτό το "δώσε κι εμένα μπάρμπα" πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει, είτε αφορά ΕΠΟΠ, είτε αποφοίτους ΑΣΕΙ.

Όποιος αξίζει προχωράει. Κι αν τυόν βρεθεί κάποιος ιδιώτης, λ.χ. ένας εθνικός ευεργέτης, να επενδύσει σε ένα ιδιωτικό ΑΕΙ, για την παραγωγή Αξιωματικών Αεροπορίας , κι έστω ότι το κάνει καλύτερα από την Σχολή Ικάρων (λ.χ. έστω ότι θα φέρει εκπαιδευτικά Rafale η F-35 και συνεργάζεται και με τις καλύτερες Αμερικανικές, Ρωσικές και Κινέζικες Σχολές Πολέμου, και τους πληρώνει κι από το πρώτο έτος της Σχολής), τι θα πούμε; Μήπως να μείνουν Σμηνίτες, επειδή δεν τελείωσαν την Σχολή Ικάρων; Ή θα πούμε ότι οι απόφοιτοι των ΑΣΣΥ έκαναν 3 χρόνια απλήρωτοι και έχουν προβάδισμα; Είναι αστεία αυτά τα επιχειρήματα. Αστεία και παρακμιακά, και είναι αυτά που μας οδήγησαν στην αναξιοκρατία.



Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά