Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ΥΠΕΘΑ – ECOCITY - Δείτε τι περιλαμβάνει

 
Εκπρόσωποι του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και του περιβαλλοντικού οργανισμού Μη-Κερδοσκοπικού χαρακτήρα “Ecocity” υπέγραψαν σήμερα, Τετάρτη 7 Απριλίου, Μνημόνιο Συνεργασίας με σκοπό την υποστήριξη υπηρεσιών και ενεργειών που σχετίζονται με την εφαρμογή της Περιβαλλοντικής, Ενεργειακής και Πολιτικής Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, όπως επικαιροποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας ΥΠΕΘΑ και ECOCITY προβλέπεται η ανάπτυξη στρατηγικής και δράσεων για θέματα ενημερώσεως, ευαισθητοποιήσεως και κινητοποιήσεως του συνόλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων – αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου – στους τομείς της Κυκλικής Οικονομίας, της Πράσινης Συμφωνίας – Ηλεκτροκίνησης και της Βιώσιμης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης.

Παράλληλα, για την από κοινού συμμετοχή των ΥΠΕΘΑ και “Ecocity”, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για το πρώτο, σε έργα, πρωτοβουλίες και χρηματοδοτούμενα προγράμματα, θα αξιοποιηθεί η ιδιαίτερη τεχνογνωσία του “Ecocity” που αφορά σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, πολιτικής, νομοθεσίας και εκπαίδευσης καθώς και το προβεβλημένο ακαδημαϊκό, επιστημονικό και επαγγελματικό δυναμικό που δραστηριοποιείται εθελοντικά στους κόλπους του.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας ΥΠΕΘΑ και “Ecocity” υπέγραψαν οι εκπρόσωποί τους, αφ’ ενός ο Γενικός Διευθυντής ΓΔΟΣΥ Υποναύαρχος Δημήτριος Ρυζιώτης ΠΝ και αφ’ ετέρου ο Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Δρ. Κωνσταντίνος Βαφειάδης, σε σύντομη εκδήλωση με την παρουσία περιορισμένου αριθμού προσώπων κατ’ εφαρμογή των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων για την προστασία από το στέλεχος κορωνοϊού “Covid-19”.

Η εφαρμογή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΥΠΕΘΑ και ECOCITY προβλέπεται να ξεκινήσει άμεσα με την σύσταση ομάδων έργου.

Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο(BBC,Guardian, war-army journalism, data journalism) Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας - Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Πρόσφατα μπήκε στην εγκυκλοπαίδεια με τα πιο σημαντικά πρόσωπα της Ελλάδας με την ιδιότητα του Στρατιωτικού Δημοσιογράφου.Radio producer-δημοσιογράφος Στρατιωτικής ενημερωτικής εκπομπής ¨Ενημέρωση Επ Ώμου¨Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά