Συνεργασία ΥΠΕΘΑ με Υπ. Υγείας- Επιμόρφωση προσωπικού των ΒΝΣ σχετικά με τον αυτισμό





 O Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και η Υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας κ. Ζωή Ράπτη, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας & Κατανόησης (Memorandum of Understanding – MoU) για θέματα κοινού υγειονομικού ενδιαφέροντος στον τομέα της ψυχικής υγείας, την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Επιβεβαιώνεται η άριστη διυπουργική συνεργασία, η οποία επεκτείνεται περαιτέρω και στους τομείς της πρόληψης, θεραπείας, αποκατάστασης και παροχής της απαραίτητης εκπαίδευσης, ώστε να διατηρείται υψηλός ο δείκτης καλής ψυχικής υγείας, μέσω της απαραίτητης ψυχολογικής υποστήριξης προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τις οικογένειές τους.

Η νέα συνέργεια αποσκοπεί στην πρώιμη διάγνωση και παρέμβαση στην εμφάνιση ψυχωτικών διαταραχών, καθώς και στην επιμόρφωση των ειδικών ψυχικής υγείας και του προσωπικού των Βρεφονηπιακών Σταθμών των Ενόπλων Δυνάμεων σχετικά με τον αυτισμό, μέσω πιλοτικού προγράμματος.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά