Το Μουσείο πάει Σχολείο

 


Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρουσιάζει τη δράση «Το Μουσείο πάει Σχολείο», σε συνεργασία με τα Υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού και υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».
Η δράση θα ολοκληρωθεί εντός του έτους, σε όλη την επικράτεια, με τη συνδρομή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και φορέα οργάνωσης το Πολεμικό Μουσείο.
Σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφάνη, την Υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή, τον Πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου Αναστάσιο Λιάσκο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο κ. Στεφανής μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Ας καλλιεργήσουμε την εθνική συνείδηση και την ιστορική αυτογνωσία σε όλους τους μαθητές, σε κάθε άκρη της χώρας. Με παρακαταθήκη το παρελθόν, στοχεύουμε στο λαμπερό μας μέλλον».
Εξάλλου, σε σύσκεψη που ακολούθησε μεταξύ της Υφυπουργού Παιδείας Ζέτας Μακρή και το ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου συζητήθηκαν οι τρόποι για την εξειδίκευση της υλοποίησης της δράσης αυτής. Ταυτόχρονα, τέθηκαν επί τάπητος θέματα που αφορούν τη μελλοντική συνεργασία-σύμπραξη του Υπουργείου Παιδείας με το Πολεμικό Μουσείο.
Με την ευκαιρία της συνάντησης, ο κ. Λιάσκος απένειμε στην κ. Μακρή Κασετίνα με τα «Αριστεία του Αγώνος». Σημειώνεται πως το «Αριστείο του Αγώνος», είχε δοθεί από τον πρώτο Βασιλέα της Ελλάδας Όθωνα στους αγωνιστές του 1821. Το «Αριστείο του Αγώνος» εξάλλου αποτελεί το έμβλημα του Πολεμικού Μουσείου.
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά