Έφυγε απο την ζωή ο εφοπλιστής που άφησε όλη την περιουσία του στις ΕΔ

 




Όπως αναφέρει ο Υπουργός ν. Παναγιωτόπουλος:

Ημέρα πένθους για τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Έφυγε από τη ζωή ο Ευπατρίδης Ιάκωβος Τσούνης.
Ευγνωμοσύνη και σεβασμός για την προσφορά του.


Την τελευταία του πνοή άφησε το Σάββατο 10 Απριλίου ο εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο  401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Ο Ιάκωβος Τσούνης γεννήθηκε στην Πάτρα και ήταν απόγονος των αγωνιστών του 1821, Λονταίων και Πετμεζαίων. Ο πατέρας του, Κωνσταντίνος, ήταν δασάρχης και ο Ιάκωβος ήταν το τελευταίο από 13 παιδιά. Πολέμησε σε ηλικία 15 ετών στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940. Ξεκίνησε ως εκτελωνιστής στον Πειραιά. Το 1966 εισέρχεται στην ναυτιλία ως εφοπλιστής, αποκτώντας συνολικά 13 εμπορικά πλοία και σχηματίζοντας μεγάλη περιουσία.

Ο Ιάκωβος Τσούνης τιμήθηκε από την Ελληνική Πολιτεία έπειτα από την απόφασή του να δωρίσει το σύνολο της περιουσίας του, αξίας 23 εκατομμύρια ευρώ,  καθώς  και 60 αποβατικά σκάφη (αμφιβίων επιχειρήσεων), στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά