Παναγιωτόπουλος για τις διαμάχες συνδικαλιστών: όπου απαιτήθηκε, ασκήθηκε ο προσήκων πειθαρχικός έλεγχος ή σχηματίστηκε δικογραφία για την ποινική αξιολόγηση

 



Παρόλο που ο ¨πόλεμος¨ μαίνεται μεταξυ συνδικαλιστών το ΥΠΕΘΑ απαντάει ότι δεν ανακατεύεται σε αυτόν και ότι δεν επηρεάζεται η μαχητική ικανότητα των στελεχών:


Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Αντώνιος Μυλωνάκης με θέμα «Συνδικαλιστικές διαμάχες εντός των στρατιωτικών ενώσεων θέτουν σε κίνδυνο τη συνοχή των Ενόπλων Δυνάμεων», σας γνωρίζονται τα ακόλουθα: 

Κατ’ αρχάς επιτρέψτε μου να επαναλάβω την εκπεφρασμένη θέση της πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), η οποία έχει καταστήσει σαφές ότι η λειτουργία των συνδικαλιστικών ενώσεων θα λαμβάνει χώρα με αυστηρό σεβασμό στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο, αλλά και με απόλυτη προσήλωση στην τήρηση των ισχυόντων θεσμικών κειμένων και κανονιστικών διατάξεων που διέπουν τη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), χωρίς εξαιρέσεις. Περαιτέρω, δεν είναι στις προθέσεις της πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ η άσκηση παρεμβατικής πολιτικής σε εσωτερικές διαδικασίες λειτουργίας των ως άνω ενώσεων, παράλληλα όμως, από κοινού με τη στρατιωτική Ηγεσία, λειτουργούμε ως θεματοφύλακες τήρησης της νομιμότητας, του ως άνω πλαισίου και της εφαρμογής των αποφάσεων, που κατά καιρούς λαμβάνονται από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Μάλιστα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπου απαιτήθηκε, ασκήθηκε ο προσήκων πειθαρχικός έλεγχος ή σχηματίστηκε δικογραφία για την ποινική αξιολόγηση. 

Τέλος, κατόπιν των παραπάνω εκτεθέντων, σας γνωρίζουμε ότι δεν υφίσταται καμία απολύτως περίπτωση διασάλευσης της επιχειρησιακής ικανότητας, μαχητικής ικανότητας αλλά και του κύρους των Ενόπλων Δυνάμεων. Άλλωστε, η αγάπη και η εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει ο ελληνικός λαός τις Ένοπλες Δυνάμεις αποτυπώθηκαν σε όλες τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις αναδεικνύοντάς τις, κατ’ επανάληψη, στην πρώτη θέση μεταξύ των θεσμών του Κράτους. 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

1 σχόλια:

  1. Και που υπάρχει συνδικαλισμός ποιο είναι το αποτέλεσμα;
    Είτε η ποες είτε η πομενς διαμέσω εγγράφων προς το ΥΠΕΘΑ τι έχει καταφέρει;
    Ας μας πει ένας λογικός άνθρωπος τι έχει περάσει η κάθε ομοσπονδία;
    Λόγια θα και θα και ξανά θα.
    Που είναι τα νυχτερινά;
    Που είναι το μισθολογικό των ΕΠΟΠ;
    Που είναι η αύξηση της ημερήσιας αποζημίωσης από 29 σε 40 ευρώ;
    Κάτι για διόδια πού;
    Κάτι για αμεταθετο μετά τα 25 με 30 έτη που;
    Αυτά και άλλα πολλά άλλα λόγια που μείνανε λόγια.
    Έξω οι συνδικαλιστές από το υπουργείο για να δούμε φώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά