Ημερήσια Διαταγή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου για το Νέο Έτος 2021




 Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες, Έφεδροι και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων,

Ευρισκόμενοι στο κατώφλι του Νέου Έτους 2021 θα ήθελα να απευθύνω σε σας και τις οικογένειές σας τις θερμότερες ευχές μου για υγεία, πρόοδο και ευημερία.

Με τον ερχομό του νέου έτους ανανεώνουμε το όραμά μας, δυναμώνουμε τη θέλησή μας να αγωνισθούμε πιο μεθοδικά και αποτελεσματικά, για να πετύχουμε τους στόχους μας σε προσωπικό, κοινωνικό, αλλά και εθνικό επίπεδο.

Είναι η στιγμή του απολογισμού της προόδου που επετεύχθη κατά το προηγούμενο έτος, αλλά και του καθορισμού των προτεραιοτήτων για το νέο, ώστε να βελτιωθούμε και να γίνουμε ακόμα καλύτεροι.

Στη χρονιά που πέρασε αναθεωρήσαμε πολλά στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε θέματα όπως η υγεία, αλλά και η αντίληψη περί απειλών, συμβατικών και μη. Ήταν μια χρονιά με αυξημένη γεωπολιτική ρευστότητα, και πολυεπίπεδες προκλήσεις και απειλές ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή μας.

Είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε τις δυσκολίες αλλά και να ξεχωρίζουμε τις σημαντικές στιγμές του προηγούμενου έτους, όπως η αποτελεσματική υπεράσπιση των συνόρων μας στον Έβρο, που είναι και ταυτόχρονα Ευρωπαϊκά σύνορα, καθώς και η ετοιμότητα και επιχειρησιακή ανάπτυξη των Ενόπλων Δυνάμεων, για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, και όλα αυτά εν μέσω πανδημίας.

Σε αυτές τις δυσκολίες οι Ένοπλες Δυνάμεις κράτησαν ψηλά τη σημαία της αξιοπρέπειας και της εθνικής υπερηφάνειας δείχνοντας ότι σ’ αυτό το χώρο εξακολουθεί να υπάρχει η Ελλάδα του καθήκοντος, της τιμής και των αξιών.

Το 2020 όμως καταβλήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια με στόχο να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο την αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και πολυσύνθετο περιβάλλον ενισχύσαμε την αμυντική ικανότητα και αποτρεπτική ισχύ τους.

Παράλληλα, εκτελώντας στο ακέραιο την κύρια αποστολή μας και χωρίς την παραμικρή απόκλιση από αυτή, στηρίξαμε αποτελεσματικά το έργο της Πολιτικής Προστασίας ενώ συνδράμαμε όπου μας ζητήθηκε στον αγώνα της Πολιτείας για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος, με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης της ελληνικής κοινωνίας.

 

Άνδρες και Γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων,

Με την έλευση της νέας χρονιάς, οι Ένοπλες Δυνάμεις, τασσόμενες όπως πάντα στην πρώτη γραμμή, αφοσιωμένες στην υψηλή τους αποστολή, θα εξακολουθούν να λειτουργούν ως πυλώνας για την προαγωγή της εθνικής προσπάθειας για ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Θέλω να γνωρίζετε ότι η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας αποτελούν αδιαπραγμάτευτα στοιχεία της πολιτικής μας.

Στο πλαίσιο αυτό, θα συνεχίσουμε την ενίσχυση της μαχητικής ικανότητας και του αποτρεπτικού μηχανισμού των Ενόπλων Δυνάμεων διαθέτοντας ένα οργανωμένο και προτεραιοποιημένο σχέδιο για την κάλυψη των αμυντικών αναγκών και την ανανέωση των δυνατοτήτων μας. Για την επίτευξη αυτών έχουμε αναλάβει δράσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων, την απόκτηση σύγχρονων Οπλικών Συστημάτων και την ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, πολλές από τις οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί και βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο υλοποίησης.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στοχεύει με αυτά τα μέτρα να βελτιώσει και να επιτύχει την αποτελεσματικότητα και την ισχυροποίηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που θα μας επιτρέψουν να ενισχύσουμε την ικανότητα και την αξία τους, τόσο για την ασφάλεια των πολιτών της πατρίδας μας, όσο και για την ασφάλεια των πολιτών της Ευρώπης, για το καλό της ειρήνης στο πλαίσιο των αρχών που πρεσβεύει το Διεθνές Δίκαιο.

Ταυτόχρονα, θα συνεχίσουμε και το 2021 να είμαστε δίπλα στην κοινωνία και να συνεισφέρουμε ενεργά με μέσα και προσωπικό, όταν και όπου οι περιστάσεις το απαιτήσουν και βέβαια στόχος της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας παραμένει η ανάληψη δράσεων που συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας, τόσο της δική σας όσο και των οικογενειών σας, με σκοπό να μπορείτε να επιτελείτε απερίσπαστα και στο ακέραιο την αποστολή σας.

 

Άνδρες και Γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων,

Ζώντας μαζί σας καθημερινά και παρακολουθώντας το έργο σας, είμαι υπερήφανος που συμμετέχω και εγώ σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, που την χαρακτηρίζει το ήθος το φρόνημα και ο επαγγελματισμός.

Να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη, διότι το 2020 παρά τις δυσκολίες τέθηκαν οι βάσεις για την επόμενη μέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το 2021 προσδοκώ να αποτελέσει μία καινούρια αισιόδοξη περίοδο για το Έθνος και τον λαό μας. Ταυτόχρονα, με τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, πέρα από τον υψηλό εθνικό συμβολισμό, να αποτελέσει έτος θρυαλλίδα για την περαιτέρω ανάπτυξη, καινοτομία και εξωστρέφεια στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Είμαι βέβαιος ότι ο εορτασμός των 200 ετών θα αποτελέσει σημείο αναφοράς του Ελληνισμού παγκοσμίως, επαληθεύοντας και αναδεικνύοντας περαιτέρω την ιστορικότητα της αδιάρρηκτης σχέσης του με την ειρήνη, τη σταθερότητα και τις αρχές του δικαίου.

Επιπλέον, θα αποδειχθεί για μια ακόμα φορά ότι μέσα στην ψυχή των Ελλήνων παραμένει άσβεστη η φλόγα του ηρωισμού έτοιμη να ξαναγεννήσει τους ήρωες της Επανάστασης, εάν αυτό απαιτηθεί.

Εύχομαι το 2021 με τη βοήθεια της Υπερμάχου Στρατηγού, να είναι έτος ειρήνης, σταθερότητας, ανάπτυξης, προσωπικής επιτυχίας και οικογενειακής ευτυχίας για όλους.

 

Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά

 

                                                                                       Υπουργός Εθνικής Άμυνας

                                                                                            Νικόλαος Παναγιωτόπουλος

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά