Διδυμότειχο: Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής υπερυψωμένου παρατηρητηρίου στα ελληνοτουρκικά σύνορα στο Πύθιο (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Διδυμότειχο: Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής υπερυψωμένου παρατηρητηρίου στα ελληνοτουρκικά σύνορα στο Πύθιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Όσο το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, που δεν έχουν… αγριέψει στο νομό Έβρου, συνεχίζονται οι εργασίες θωράκισης των συνόρων μας με την Τουρκία, για την αποτροπή εισόδου λαθρομεταναστών, σε όλο το μήκος του ποταμού.


Εκτός του νέου φράχτη για τον οποίο προχωρούν οι εργασίες στην περιοχή του νοτίου Έβρου και συγκεκριμένα στις Φέρες, συνεχίζονται επίσης τα έργα βελτίωσης και ενίσχυσης του υφιστάμενου φράχτη 12 χιλιομέτρων στην περιοχή Καστανεών-Νέας Βύσσας. Παράλληλα, ξεκίνησαν σε κάποια από τα σημεία της ελληνοτουρκικής μεθορίου να κατασκευάζονται νέα υπερυψωμένα αντιβαλλιστικά παρατηρητήρια, για τον καλύτερο έλεγχο της κάθε περιοχής. Έτσι οι ένοπλες δυνάμεις, σε συνεργασία φυσικά με τους αστυνομικούς, θα έχουν καλύτερη εικόνα για ύποπτες κινήσεις στον ποταμό Έβρο και γενικότερα τα ελληνοτουρκικά σύνορα, από λαθρομετανάστες και διακινητές, ενώ θα γίνονται άμεσα αντιληπτά τα droneτης τουρκικής πλευράς.


Ένα από τα παρατηρητήρια αυτά θα κατασκευαστούν στο χωριό Πύθιο Διδυμοτείχου και όπως βλέπετε στις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ αλλά και το ΒΙΝΤΕΟ που εξασφάλισε το Evros-news.gr, το ειδικό σκαπτικό μηχάνημα ανοίγει τις τρύπες πάνω στις οποίες θα θεμελιωθεί το παρατηρητήριο που θα έχει μεγάλο ύψος, για να δίνει την δυνατότητα επόπτευσης μεγάλης περιοχής. Υπολογίζεται ότι το ύψος του θα ξεπερνάει τα 30 με 40 μέτρα και θα διαθέτει και ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης.

evros-news
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά