Συνταξιοδοτικό Επαγγελματιων Οπλιτών: Δώστε λύση στην πρόωρη συνταξιοδότηση








Ακολουθεί άρθρο αναγνώστη:




Όπως γνωρίζετε ο πολυσυζητημένος και πολλά υποσχόμενος θεσμός των Επαγγελματιών Οπλιτών ξεκίνησε το 2002,με τον νόμο 2936/2001<<Επαγγελματίες Οπλίτες και άλλες διατάξεις>>(ΦΕΚ τ.Α,166/25-07-2001)
Η πορεία του θεσμού πήγαινε καλά αναλογιζόμενοι την μείωση του έφεδρου προσωπικού μέχρι που ήρθε η οικονομική κρίση στη χώρα και τότε ως δια μαγείας όλα ανατράπηκαν!
Ξεκίνησαν οι μειώσεις μισθού,άρχισαν οι παραιτήσεις με αποτέλεσμα να μείνουν αρκετά στελέχη εκτεθειμένα με σωρεία προβλημάτων είτε στον εργασιακό χώρο(επιπλέον καθήκοντα με ότι αυτό συνεπάγεται) είτε στην προσωπική τους ζωή(συντήρηση της οικογένειας κα.)και όλα αυτά μαζί εις βάρος όλων μας.
Σαν να μην έφτανε αυτό, άλλαξαν και τα χρονικά όρια παραμονής στο στράτευμα .Το νέο για μας ήταν ότι μετά από τόσα χρόνια μάθαμε για την πρόωρη συνταξιοδότηση στα 50 ηλικιακά έτη με έναν νόμο του 74' που ο οποίος ισχύει ΜΟΝΟ για τους Επαγγελματίες Οπλίτες πλέον και μας αφήνει έκθετους σε προβλήματα επιβίωσης.
Μια μεγάλη μερίδα Επαγγελματιών έχουν προσληφθεί μετά το 25 έτος της ηλικίας τους με αποτέλεσμα να μην συμπληρώνουν τα 25 έτη πραγματικής υπηρεσίας και δεν θα μπορούμε να κατοχυρώσουμε δικαίωμα συνταξιοδότησης σε αυτό το χρονικό όριο ανάλογο των ΕΜΘ, χάνοντας έτσι πολλά από τα αντισταθμιστικά οφέλη.
Θα μπορέσει κάποιος αρμόδιος να μας δώσει μια επίσημη και τεκμηριωμένη απάντηση για να μπορέσουμε να δούμε το μέλλον μας με περισσότερη αισιοδοξία και να κάνουμε την δουλειά μας απρόσκοπτοι;

Και αν δεν μπορούν να καταργήσουν αυτόν το νόμο ας κάνουν το απλό, αυτοί που μπήκαν μετά τα 25 να φεύγουν έναν χρόνο μετά.

Υ.Γ Ο στρατιωτικός δεν υπηρετεί τον εαυτό του όπως κάποιοι θέλουν να πιστεύουν αλλά όλο τον ελληνικό λαό χωρίς να γίνεται έρμαιο κανενός! Μειωμένο ηθικό ίσον μειωμένη απόδοση!


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά