Λέσβος: Μπαίνουν στο Πεδίο Βολής οι πρώτοι αιτούντες άσυλο- Η διαδικασία

© Παρέχεται από: News247.gr

Από το μεσημέρι του Σαββάτου 12/9 ξεκίνησε η διαδικασία εισόδου αιτούντων άσυλο στο πεδίο βολής της Λέσβου. Ο χώρος έκτασης 120 στρεμμάτων, που βρίσκεται ανάμεσα στο Καρά Τεπέ και το χωριό Παναγιούδα, προετοιμάζεται από χθες για να μετακινηθούν εκεί οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που κοιμούνται στον δρόμο μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας.

Μέχρι τις 14.00 είχαν στηθεί περίπου 200 σκηνές, ενώ οι εργασίες προχωρούν. Μηχανήματα του στρατού στρώνουν το έδαφος για να είναι δυνατό να στηθούν σκηνές σε όλο το εύρος των 120 στρεμμάτων, ενώ έως τώρα η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ έχει αποστείλει 600 σκηνές συνολικά με πρόθεση να στείλει άλλες 1.400.

Στην είσοδο του πεδίου βολής, βρίσκεται σημείο καταγραφής, όπου όσοι πρόκειται να μείνουν μέσα στις σκηνές, αφήνουν τα στοιχεία τους και τους αριθμούς τηλεφώνου (αν έχουν). Πρόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου είναι να δημιουργήσει ένα γκρουπ στο Viber ώστε να στέλνει ενημερώσεις για τους αιτούντες άσυλο.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να εισέλθουν στη δομή μετανάστες και πρόσφυγες είναι η διενέργεια rapid test για την COVID 19, το οποίο γίνεται σε τέντες του ΕΟΔΥ ακριβώς μετά την είσοδο του πεδίου βολής. Όσοι βρεθούν θετικοί, θα απομονωθούν, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, στην κλειστή δομή του Καρά Τεπέ που βρίσκεται δίπλα από το πεδίο βολής.

Αυτό που μένει να φανεί στη διάρκεια της σημερινής αλλά και των επόμενων ημερών, είναι το πόσοι και πώς θα πειστούν να μεταφερθούν στον χώρο όπου έχουν στηθεί οι σκηνές. Μέχρι αυτήν την ώρα πάντως, έχουν μπει οικειοθελώς, από τους χιλιάδες που κοιμούνται για ημέρες στον δρόμο, περίπου 50 αιτούντες άσυλο και συγκεκριμένα πρόκειται για οικογένειες με μικρά παιδιά.

msn
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά