Καστελόριζο: Ανατριχίλα - Οι «αετοί» των ελληνικών F-16 πάνω από το νησί

© Newsbomb ΕΘΝΙΚΑ
Το βίντεο με τα ελληνικά F-16 έχει αρχίσει ήδη και σαρώνει το ίντερνετ - Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την πρόκληση της Τουρκίας να ανακοινώσει έρευνες νοτίως της Ρόδου και του Καστελορίζου - Πώς απαντά η Αθήνα - Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι πάνω από όλη την Ελλάδα και δεν κουνιέται κουνούπι... 
Στο βίντεο φαίνονται καθαρά οι Έλληνες πιλότοι που πετούν χαμηλά σε άψογους σχηματισμούς πάνω από το συμπλεγμα Καστελορίζου γεμίζοντας με εθνική υπερηφάνια και με ασφάλεια όλο τον ελληνικό λαό, αλλά και τους κατοίκους των ακριτικών περιοχών μας.
Oι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας έχουν ακροβολιστεί σε όλη την ελληνική επικράτεια και με δύναμη πυγμής στέλνουν ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να θέσει υπό αμφισβήτηση ούτε χιλιοστό από την εθνική μας κυριαρχία.
Άλλωστε ο Έλληνας πρωθυπουργός σε πρόσφατες δηλώσεις του ήταν ξεκάθαρος:
«Δεν ξέρω αν ενοχλείται καθ’ οποιοδήποτε τρόπο από την ευρωπαϊκή και εθνική επιτυχία, η οποία διαδραματίστηκε στις Βρυξέλλες, σε κάθε περίπτωση αυτό το οποίο θέλω να σας πω είναι ότι η Ελλάδα παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις με αυτοπεποίθηση, με σιγουριά και απόλυτη ετοιμότητα.
Και βέβαια η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος και της Κύπρου συνιστά αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ευρώπης τελικά», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης».
Δείτε το βίντεο
Συσκευή αναπαραγωγής βίντεο από: YouTube (Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένωνΌροι)

Συναγερμός στην πολιτική ηγεσία του τόπου - Ενημερώνει ο Μητσοτάκης τους πολιτικούς αρχηγούς

Αύριο, Πέμπτη 23 Ιουλίου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί διαδοχικά στο Γραφείο του στη Βουλή και θα ενημερώσει τους αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών κομμάτων για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα.

Τσίπρας σε Μητσοτάκη στη Βουλή: Να καλέσει το ΚΥΣΕΑ

Νωρίρα, με ομιλία του στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρενέβη για την τουρκική προκλητικότητα.
Όσον αφορά στο ζήτημα της Τουρκίας, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «Η Τουρκία επιμένει να αρνείται εδώ και καιρό να παίξει με όρους συνεργασίας και καλής γειτονίας».
«Αγνοεί επιδεικτικά τη διεθνή κοινότητα, δημιουργεί συνεχώς εντάσεις. Πρώτα η ανιστόρητη και προκλητική απόφαση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Και πλέον, αυτή η κλιμάκωση, η επίδειξη στρατιωτικής ισχύος στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Σε αυτή την κατάσταση η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να σταθεί στωικά, αμήχανα, άβουλα».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον Μητσοτάκη να συγκαλέσει ΚΥΣΕΑ για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.

Επικοινωνία Μητσοτάκη-Μέρκελ: Μίλησαν για τις προκλήσεις της Τουρκίας

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επικοινωνία Μητσοτάκη-Μέρκελ έγινε το απόγευμα της Τρίτης. Από πλευράς του ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την Καγκελάριο για τις τελευταίες ενέργειες της Τουρκίας.

Απάντηση Ελλάδας-Κύπρου στην Τουρκία: Εξέδωσαν αντιNAVTEX για την ίδια περιοχή

Δική τους αντιNavtex εξέδωσαν Ελλάδα και Κύπρος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, ως απάντηση στην τουρκική.
Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός η αντι-Navtex Ελλάδας και Κύπρου αφορά την ίδια περιοχή ερευνών για την οποία εξέδωσε τη Navtex η Άγκυρα.
Υπενθυμίζεται πως οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή μετά την έκδοση της τουρκικής Navtex. Tην ίδια ώρα, ελληνικά πολεμικά έσπευσαν στην περιοχή, σχηματίζοντας ένα πλωτό «τείχος» από τη Σαμοθράκη έως τη Ρόδο.

«Είμαστε εντός της υφαλοκρηπίδας μας» - Προκλητική ανακοίνωση από το τουρκικό ΥΠΕΞ

Ανακοίνωση εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για τη Navtex στο Καστελόριζο συνεχίζοντας την προκλητική της στάση. - Η Τουρκία παίζει με τη φωτιά και φλερτάρει με το θερμό επεισόδιο
Στο διάβημα της Αθήνας απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας μία μόλις μέρα μετά την έκδοση της NAVTEX από την Τουρκία ανοιχτά του Καστελόριζου.
Στην ανακοίνωσή της η Τουρκία αναφέρει: «Είμαστε εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας».
Ο Χαμί Ακσόι συνέχισε λέγοντας: Η Ελλάδα, όμως, εκφράζει τις ενστάσεις της στις δραστηριότητες μας αυτές αναφέροντας πως γίνονται εντός της υφαλοκρηπίδας της. Η Ελλάδα βασίζει αυτούς τους ισχυρισμούς με τα νησιά που βρίσκονται μακριά από την ηπειρωτική της χώρα κυρίως με το Καστελλόριζο. Ο μαξιμαλιστικός ισχυρισμός της Ελλάδας για την υφαλοκρηπίδα της είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο, στο εθιμικό δίκαιο και στις δικαστικές αποφάσεις. Δεν είναι λογικό και μία άποψη που βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, ένα νησί το οποίο έχει έκταση 10 τ χλμ., 2 χιλιόμετρα από την Ανατολία και σε απόσταση 580 χιλιομέτρων από την ελληνική ηπειρωτική χώρα να δημιουργεί 40.000 τ χλμ υφαλοκρηπίδας. Γι αυτό απορρίπτουμε αυτούς τους ισχυρισμούς της Ελλάδας. Η Τουρκία επαναλαμβάνει την έκκλησή της για διάλογο σε όλα τα επίπεδα με την Ελλάδα, όπως έχει ανακοινώσει επανειλημμένα μέχρι σήμερα, όμως θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της τα οποία προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο»

Ο Ερντογάν παίζει επικίνδυνα παιχνίδια

Την ίδια ώρα σε θερμό επεισόδιο οδηγούν οι προκλητικές και επικίνδυνες κινήσεις της Τουρκίας, όπως εκτιμούν αναλυτές με βάση τις τελευταίες εξελίξεις και μετά την απόφαση της Άγκυρας να πραγματοποιήσει έρευνες στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και το Καστελόριζο.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας βρίσκονται σε «κόκκινο» συναγερμό και πλήρη ετοιμότητα μετά την παράνομη NAVTEX της Τουρκίας αλλά και τις δεκάδες παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά που τη συνόδευσαν.
Οι τελευταίες ενέργειες του Ερντογάν δείχνουν για ακόμα μία φορά πόσο επικίνδυνος και απρόβλεπτος είναι, με το υπουργείο Εξωτερικών να προβαίνει σε διάβημα στην Άγκυρα.
Μετά την παράνομη τουρκική NAVTEX και την απόφαση του «σουλτάνου» να στείλει ανατολικά της Κρήτης το ωκεανογραφικό πλοίο «Oruc Reis» για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, λήφθηκε η απόφαση να ανακληθούν όλες οι άδειες των μονίμων στελεχών του ελληνικού στρατού, ενώ την ίδια ώρα όλος ο ελληνικός στόλος βρίσκεται στο Αιγαίο για να παρακολουθεί τις κινήσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.
Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής έχουν τεθεί οι μονάδες του στρατού ξηράς τόσο στον Έβρο όσο και στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου.
© Παρέχεται από: Newsbomb.gr Καστελόριζο: Ανατριχίλα - Οι «αετοί» των ελληνικών F-16 πάνω από το νησί (vid) - 1
Την ίδια ώρα, άλλα 10 πολεμικά πλοία των Τούρκων πλέουν ανοιχτά της Μυτιλήνης και της Σάμου.
Σύμφωνα, μάλιστα, με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, έχει τεθεί σε ισχύ το ανώτατο επίπεδο συναγερμού σε υλικό πολέμου και πυρομαχικών ενώ σε ισχύ έχει τεθεί και το ΠΟΥ που αφορά στην επάνδρωση των πλοίων.
Την ίδια ώρα, στο Πεντάγωνο έχει στελεχωθεί ήδη το Κέντρο Επιχειρήσεων και δίνονται διαρκώς εντολές στα πλοία και τα υποβρύχια που πλέουν στο Αιγαίο για τις επόμενες κινήσεις.
msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά