Η …μέριμνα προσωπικού και οι «χακί» ξαπλώστρες!




Τα προβλήματα που έχει κληρονομήσει η τωρινή κυβέρνηση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, από όλες τις προηγούμενες κυβέρνησεις, είναι πολλά στον τομέα της μέριμνας του στρατιωτικού προσωπικού παρότι επι ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ακόμα και η ιδέα να ονομαστεί μία χρονία …«έτος μέριμνας προσωπικού» του οποίου πάντως έτους το αποτέλεσμα δεν φαίνεται να κατάλαβαν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι. Αντίθετα το USAY.gr μιλώντας με στρατιωτικούς εν ενεργεία και με, σχετικά, πρόσφατα αποστρατευθέντες εντόπισε απίθανα παραδείγματα που δείχνουν πως πάρα πολλά πρέπει να αλλάξουν, αν είναι δυνατόν ακόμα και … χθες.




Γράφει ο Κώστας Αττίας

Για να αφήσουμε στην άκρη θέματα που μπορεί να είναι πολύ εξειδικευμένα και άρα δύσκολα κατανοητά σε πολύ κόσμο (πχ διαφορετικά καθεστώτα εξέλιξης στην ίδια κατηγορία προσωπικού) ας πιάσουμε αρχικά ένα θέμα στο οποίο έχει ήδη αναφερθεί το USAY.gr και έχει γενικότερα γνωρίσει δημοσιότητα.

Οι περίφημες αποστρατείες των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ). Άνθρωποι τους οποίους οι Ένοπλες Δυνάμεις κράτησαν για 22 χρόνια χαρακτηρίζοντας τους σε κάθε ευκαιρία πολύτιμους και ραχοκοκαλιά του συστήματος τώρα επειδή πιάνουν το ηλικιακό όριο των 50 θα πρέπει όπως όλα δείχνουν να φύγουν . Η σύνταξη που θα πάρουν είναι φυσικά «πουρμπουάρ». Τι λέει το Υπουργείο; Πως οι ΕΠΟΠ πρέπει να είναι αξιόμαχοι και νέοι. Τι δεν λέει; Πως ναι, μπορεί η μονιμοποίηση τους να είχε και μία πολιτική σκοπιμότητα αλλα η πράξη έδειξε πως ήταν και είναι απαραίτητοι και πως απέκτησαν πείρα που θα χαθεί σε έναν στρατό μιας γερασμένης χώρας με μία θητεία που μέχρι να πεις καλημέρα και να περάσεις την πύλη λές καληνύχτα και απολύεσαι.

Πως θα μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να αποδώσουν με πιο κέφι και ποια όρεξη, και κυρίως πως θα πηγαίνουν στην δουλειά τους όσοι ξέρουν πως σε 4, σε 5, σε 7 χρόνια θα βρεθούν στην ίδια θέση;

Παραδείγματα ΜΗ μέριμνας προσωπικού όμως υπάρχουν και για όσους ξεκίνησαν την ζωή τους, και ολοκλήρωσαν τον επαγγελματικό τους βίο πλήρως στις Ένοπλες Δυνάμεις και έχουν αποστρατευτεί. Θα πίστευε κανείς πως από την στιγμή που κάποιος έχει αποκλειστικά ένσημα στις Ένοπλες Δυνάμεις η σύνταξη του θα ήταν απλό να βγει με το πάτημα ενός κουμπιού. Αμ δε. Στρατιωτικός του οποίου την περιπέτεια έχει μοιραστεί το USAY.gr έκανε 5 μήνες για να φτάσει στην προσωρινή και έκτοτε επι 13μηνο συνταξιοδοτείται …προσωρινά. Η απόδοση προσωπικού από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στον ΕΦΚΑ για να απονέμονται οι συνταξεις ίσως να κάνει το θαύμα αν και το ερώτημα γιατί να χρειάζεται θαύμα για κάτι τόσο απλό παραμένει.




Κερασάκι στην τούρτα ένα απίστευτο ακόμα δείγμα μέριμνας (;) προσωπικού.

Και πράγματι αν δεν υπήρχε το ΦΕΚ που το βεβαιώνει δύσκολα κανείς θα πιστέψει πως οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που δέχονται βέβαια όπως είναι γνωστό δωρεές οικίσκων, αυτοκινήτων, κτλ, έφτασαν στο σημείο να δεχτούν ακόμα και δωρεά από ξενοδοχείο η οποία αφορά 30 μεταχειρισμένες ξαπλώστρες, 15 μεταχειρισμένες ομπρέλες και 15 μεταχειρισμένα τραπεζάκια, για κάλυψη αναγκών του κολυμβητηρίου της 1ης Στρατιάς.

Μέριμνα προσωπικού από δεύτερο χέρι ακόμα και στα απλούστερα από τα πιο απλά γίνεται;



usay
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά