Ανακαλούνται άδειες και όλα τα στελέχη πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα 20λέπτου.

Ναυτική αρμάδα του Ελληνικού Πολεμικού Στόλου αποτελούμενη από φρεγάτα, ταχέα σκάφη, πλοία επιτήρησης στο Αν. Αιγαίο. Πηγή: Πολεμικό Ναυτικό


Η ξαφνική ενέργεια της Τουρκίας να εκδώσει Navtex για έρευνες του Orus Reis εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας νότια και ανατολικά του Καστελόριζου ενεργοποίησε τις Ένοπλες Δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες από όλη την Ελλάδα έχει ανασταλεί όλες οι άδειες και έχει σημάνει γενικός συναγερμός σε Αιγαίο και Έβρο.
Η Navtex της Τουρκίας δεσμεύει περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και το Καστελόριζο από σήμερα έως και τις 2 Αυγούστου.
Η νέα αυτή πρόκληση που ξεπερνά κάθε όριο έρχεται την παραμονή της πρώτης παράνομης προσευχής μέσα στην Αγία Σοφιά και σε φορτισμένες μνήμες από την πρώτη εισβολή στην Κύπρο.
Την ίδια ώρα η Αίγυπτος είναι έτοιμη να επέμβει στη Λιβύη αν οι δυνάμεις του Σάρατζ φτάσουν στη Σύρτη.
Παράλληλα, δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο ότι η Navtex εκδίδεται ενώ στην Αθήνα βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας και η χώρα του δηλώνει ότι η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις και τις προκλητικές ενέργειες.
Στην Αθήνα, με απόφαση της στρατιωτικής ηγεσίας οι Ένοπλες Δυνάμεις όλης της χώρας έχουν τεθεί σε πλήρη επιφυλακή. Στο Αιγαίο, στον Έβρο ακόμη και στην ΑΣΔΕΝ.
Ανακαλούνται άδειες και όλα τα στελέχη πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα 20λέπτου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Hellas Journal, παρατηρείται ήδη το μεσημέρι της Τρίτης μεγάλη κινητικότητα των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων στον Έβρο, με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι παρατάσσονται κατά μήκος του ποταμού, ενώ τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει παρατηρηθεί κάποια κίνηση στην τουρκική πλευρά.
hellasjournal
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά