Συμφωνίες για τη διάσωση των C130

Ο Υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντάει για την διαθεσιμότητα των C130:

Κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο, η υποστήριξη των μεταφορικών αεροσκαφών (Α/Φ) της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) υλοποιείται μέσω των ακόλουθων προγραμμάτων τεχνικής υποστήριξης:  Βασική Συμφωνία (ΒΑΣ) ΕΛ.ΔΗ. - ΕΑΒ ΑΕ: Αφορά στην Εργοστασιακή Συντήρηση (ΕΣ) των μέσων της ΠΑ από την ΕΑΒ ΑΕ, πλην των Α/Φ C-27J.  FMS Case GR-D-KIW: Διακρατική Συμφωνία μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και της Κυβέρνησης των ΗΠΑ για την προμήθεια υλικών κοινής διαμόρφωσης των μέσων της ΠΑ, με αυτά της Αμερικανικής Αεροπορίας (USAF).  FMS Case GR-D-GAR: Διακρατική Συμφωνία μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και της Κυβέρνησης των ΗΠΑ για την παροχή τεχνικής υποστήριξης στους αεροκινητήρες των Α/Φ C-130 της ΠΑ, μέσω του προγράμματος International Engine Management Program (ΙΕΜΡ), τριετούς διάρκειας (2020-2023). 

Για τη βελτίωση της διαθεσιμότητας, έχουν εκδηλωθεί ενέργειες για την ενεργοποίηση των παρακάτω Υποπρογραμμάτων:  Διακρατική Συμφωνία με τις ΗΠΑ (FMS Case) για την Εν Συνεχεία Υποστήριξη (Follow Οη Support - FOS) των Α/Φ C-130.  Διακρατική Συμφωνία με τις ΗΠΑ (FMS Case) για τη Συμμετοχή στο Πρόγραμμα Technical Coordination Program (TCP) για την παροχή τεχνικών πληροφοριών και υπηρεσιών για τη συντήρηση του Α/Φ C-130.  Προμήθεια και Επισκευή Υλικών AVIONICS AUP C-130 μέσω διεθνούς διαγωνισμού από την ΓΔΑΕΕ. -2-  Εν Συνεχεία Υποστήριξη - Follow On Support (FOS) Οπλικού Συστήματος (ΟΣ) C-27J, με σκοπό την προμήθεια υλικών και υπηρεσιών για την υποστήριξη των εν λόγω Α/Φ.  Εκτέλεση Εργοστασιακής Συντήρησης τεσσάρων (4) αεροκινητήρων των Α/Φ C-27 μέσω του φορέα NSPA.  Προμήθεια και επισκευή κρίσιμων υλικών C-27J, μέσω διεθνούς διαγωνισμού.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά