Εξουδετέρωση και καταστροφή βόμβας την Κυριακή 12 Ιουλίου στο Στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας
Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής την Κυριακή 12 Ιουλίου 2020 και ώρα 7.30 π.μ., με μέγιστη διάρκεια επιχείρησης ως 4 ώρες, θα λάβει μέρος επιχείρηση εξουδετέρωσης πυρομαχικού παλαιού τύπου που εντοπίστηκε εντός του Στρατιωτικού Αεροδρομίου Ελευσίνας.

Αναμένονται σαφείς οδηγίες για τους πολίτες και απ΄τους Δήμους Ασπροπύργου και Ελευσίνας.
Σύμφωνα με όσα ορίζονται από το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο:
  • Οι πολίτες πρέπει να απομακρυνθούν σε ακτίνα 964 μ. από το σημείο που βρίσκεται το πυρομαχικό.
  • Η κυκλοφορία απαγορεύεται εντός της ζώνης απομάκρυνσης των πολιτών (αστικός ιστός, οδικό δίκτυο) καθώς και την παράκαμψη κυκλοφορίας του Τμήματος της Λ. Νάτο που βρίσκεται εντός αυτής.
  • Από το πρωί της Κυριακής, και από ώρας 7:15 θα απαγορευθεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου, με εκτροπή για το ρεύμα από Αθήνα από την γέφυρα Ασπροπύργου και για το ρεύμα από Κόρινθο από την γέφυρα παραδείσου Ελευσίνας.
  • Η μέγιστη ακτίνα ζώνης της οργανωμένης απομάκρυνσης ανέρχεται σε 964 μέτρα και περιλαμβάνει περιοχές με κατοικίες και επιχειρήσεις, κυρίως στο Δήμο Ελευσίνας και στον Δήμο Ασπροπύργου. Συμπεριλαμβάνονται περιοχές με κατοικίες νότια και δυτικά του Στρατιωτικού Αεροδρομίου, όπως o οικισμός Ποντίων περιοχής Αεροδρομίου Ελευσίνας κ.λ.π.
  • Επειδή, το σημείο όπου θα λάβει χώρα η εξουδετέρωσης του πυρομαχικού, συνορεύει με συνοικίες, για τους πολίτες που διαμένουν ή εργάζονται στις αναφερόμενες περιοχές θα ακολουθήσουν οδηγίες από τους αρμόδιους Δήμους οι οποίες θα ανακοινωθούν.

Η μέγιστη ακτίνα ζώνης της οργανωμένης απομάκρυνσης ανέρχεται σε 964 μέτρα και περιλαμβάνει περιοχές με κατοικίες και επιχειρήσεις, κυρίως στο Δήμο Ελευσίνας και στον Δήμο Ασπροπύργου. Συμπεριλαμβάνονται περιοχές με κατοικίες νότια και δυτικά του Στρατιωτικού Αεροδρομίου.
Οι εκπρόσωποι της 112 Πτέρυγας Μάχης (112ΠΜ) αναφέρουν ότι πρόκειται για πυρομαχικό παλαιού τύπου, βόμβα 20lbs του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο βρέθηκε εντός του Στρατιωτικού Αεροδρομίου Ελευσίνας και συγκεκριμένα στο νότιο τμήμα του.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, που ορίζεται επικεφαλής της επιχείρησης, ανέφερε ότι «Εκ μέρους του Στρατιωτικού Αεροδρομίου έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας (καθοδήγηση μέρους του ωστικού κύματος και θραυσμάτων εντός του αεροδρομίου και μείωση της έντασης του με τη δημιουργία αναχωμάτων, εκκένωση περιοχής περιμετρικά του σημείου ανεύρεσής του) με σκοπό την αποφυγή πρόκλησης επισφαλών καταστάσεων. Στις συσκέψεις τέθηκαν όλα τα θέματα ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής και η εξουδετέρωση πυρομαχικού παλαιού τύπου που εντοπίστηκε εντός του Στρατιωτικού Αεροδρομίου Ελευσίνας θα πραγματοποιηθεί με ασφάλεια και επιτυχία».
aspropyrgosnews
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά