Αντίθετος ο ΠΣΑΕΜΘ στην δημιουργία ΕΜΘ-ΕΠΟΠ: Τελικά ο εχθρός είναι πάντα από μέσα






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

 Αγαπητοί κ.συναδελφοι ε.α Ε.Μ.Θ.

Ο σύλλογός μας τίς τελευταίες ημέρες δέχθηκε  τηλέφωνα από συναδέλφους ε.α ΕΜΘ μα και πολλούς ε.ε Ε.Μ.Θ  οι οποίοι μας πληροφόρησαν ότι κάποιοι ε.ε ΕΜΘ κινούνται στην κατεύθυνση δημιουργίας σωματείου ΕΜΘ-ΕΠΟΠ ,οι οποίοι είναι έξω φρενών που οι ενέργειες αυτές των ε.ε ΕΜΘ υποβαθμίζουν το θεσμό των ΕΜΘ για τον οποίο,ειδικά οι πρώτες σειρές ΕΜΘ και ειδικά του Σ.Ξ πέρασαν τα πάνδεινα ώστε να απολαμβάνουν οι νεότεροι,και είναι απαράδεκτο κάποιοι νεαροί συνάδελφοι ,οι περισσότεροι χωρίς τα βιώματα των παλαιοτέρων ΕΜΘ, παρακινούμενοι από συγκεκριμένη σελίδα αμφιβόλου ρόλου και από κάποιους επαγγελματίες κομματικούς ακολούθους που αποκαλούνται "Στρατιωτικοί συνδικαλιστές"  για τους δικούς τους λόγους να βάζουν τους ΕΜΘ μαζί με τους ΕΠΟΠ ,που είναι ένας εντελώς διαφορετικός θεσμός.Ο Σύλλογός μας συμφωνει με τους συναδέλφους,κατανοούμε τήν αγανάκτησή τους και δηλώνει οτι τέτοιες ενέργειες ρεζιλεύουν το θεσμό των ΕΜΘ για τον οποίο εμείς οι ε.α ΕΜΘ είμαστε υπερήφανοι.

Όλοι μας πιθανόν να έχουμε συγγενικά η φιλικά πρόσωπα στον συμπαθή θεσμό των ΕΠΟΠ,αλλα είναι ένας άλλος ξεχωριστός θεσμός από τον θεσμό των ΕΜΘ,μέ τα δικά του προβλήματα και τις δικές του επιδιώξεις..Ούτε περάσαμε τα ίδια απο το 1985 που  δημιουργήθηκε ο θεσμός των Ο.Π.Υ και μετέπειτα Ε.Μ.Θ ,ούτε η αντιμετώπιση της υπηρεσίας ταν ποτέ τόσο γενναιόδωρη όπως ήταν απέναντι στους συμπαθείς ΕΠΟΠ.

 Η πρώτη προσπάθεια υποβιβασμού του θεσμού μας έγινε όταν ο νομοθέτης ενέταξε τις διατάξεις που ισχύουν για τους ΕΠΟΠ σε αυτές που ισχύουν για τους ΕΜΘ,εσφαλμενα κατ εμάς.Η δεύτερη και τελειωτική ,θα είναι τούτη εδώ,από καποιους ε.ε ΕΜΘ και θα εχει σαν αποτέλεσμα την απόλυτη ξεφτίλα του θεσμού των ΕΜΘ που τόσα προσέφερε στις Ε.Δ.Τελικά ο εχθρός είναι πάντα από μέσα.....

Καλούμε τους ε.ε συναδέλφους μας να σκεφτούν πολύ καλά τί προσπαθούν να κάνουν,και τους ευχόμαστε οι όποιες αποφάσεις τους να έχουν μοναδικό σκοπό τήν εξύψωση του θεσμού των Ε.Μ.Θ καί μόνο .Ενός θεσμού πού ακόμα και σήμερα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα,τα κυριότερα ασφαλιστικής φύσεως. 



ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ

--
Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

1 σχόλια:

  1. Πολύ συνδικαλισμός έχει πέσει και αποτελέσματα μηδέν.
    Όλοι τα ίδια ακριβώς θέματα προβάλουν επομένως μαζευτείτε βρείτε τα γιατί η διάσπαση εκτός ότι βολεύει κάποιους να το παίζουν προστάτες μας φέρνει διχόνοια, και αρνητικά αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά