Δεν γνωρίζει τον νόμο ο ΥΕΘΑ απαντά η ΠΟΕΣ

Π.Ο.Ε.Σ. προς ΥΕΘΑ - Η απάντησή σας δεν είναι ορθήΘΕΜΑ : Συνδικαλιστική Νομοθεσία (Συμβούλια Μεταθέσεων)
α. Ν.1264/1982 (ΦΕΚ Α΄ 79, «Για τον εκδημοκρατισμό του Συνδικαλιστικού Κινήματος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων»)
β. Ν.4609/2019 (ΦΕΚ A΄ 67, «Ρυθμίσεις Μέριμνας Προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας, Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις»)
Αξιότιμε κε Υπουργέ.
Με τη (δ) σχετική απάντηση σας, επί ερωτήματος που διατυπώθηκε με τη (γ) όμοια ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ, μεταξύ των άλλων απαντήσατε ότι, η συμμετοχή εκπροσώπων των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των στρατιωτικών στα συμβούλια μεταθέσεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων καταργήθηκε, όπως προκύπτει από τη ρητή διάταξη της παραγράφου 1δ του άρθρου 50 «Καταργούμενες Διατάξεις» του ν.4609/2019 (Α΄ 67), την αιτιολογική έκθεση του νόμου, τις λοιπές συνοδευτικές του εκθέσεις, τα πρακτικά της συζήτησής του στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων, στην Ολομέλεια της Βουλής και στον Πίνακα Τροποποιούμενων - Καταργούμενων διατάξεων του εν λόγω Νόμου. 
Θα επικαλεστούμε τη νομική σας ιδιότητα και θα αφήσουμε το σύνολο των στελεχών να κρίνει και να αποφασίσει, θέλουμε όμως να πιστεύουμε ότι η δημοκρατία θα παραμείνει ισχυρή και υπαρκτή και τα δικαιώματα των Ελλήνων στρατιωτικών δεν θα τύχουν διαφορετικής αντιμετώπισης απ΄ ότι συναφών κλάδων (βλέπετε Σώματα Ασφαλείας και συμμετοχή εκπροσώπων, με ψήφο, στα συμβούλια μεταθέσεων).
Επιτρέψτε μας, δια του παρόντος εγγράφου μας, να σας γνωρίσουμε ότι τα δεδομένα δεν είναι έτσι όπως ακριβώς τα παρουσιάζουν οι συντάκτες της απάντησης, τα οποία επαναλαμβάνουν οποτεδήποτε θίγεται θέμα συμμετοχής εκπροσώπων σε συλλογικά όργανα της διοίκησης (ιδέτε παρόμοια απάντηση για τη συμμετοχή συνδικαλιστικών εκπροσώπων στα ΔΣ των Μετοχικών Ταμείων) για ανεξήγητους προς εμάς λόγους.
Το άρθρο 50 παρ. 1δ του (β) σχετικού, που επικαλείται η απάντησή σας, τυπικά δεν ισχύει, αφού με νεότερη διάταξη (άρθρο 66 παρ. 12) στον ίδιο νόμο, η συμμετοχή εκπροσώπων δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων ως παρατηρητές επανήλθε, από τον ίδιο τον ΥΕΘΑ, αφού αποδέχτηκε βουλευτική τροπολογία και επομένως ανέτρεψε και εξαφάνισε προγενέστερη απόφασή του (κατήργησε το άρθρο 50 παρ. 1δ). Έτσι, σύμφωνα με το ισχύον πλέον άρθρο 66 παρ.12, ένας (1) εκπρόσωπος από κάθε δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, που κατέχει οργανική θέση εσωτερικού, υπηρετεί σε Μονάδα της Αττικής και εκλέγεται από το συνέδριο κάθε δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, συμμετέχει ως παρατηρητής στα κατά Κλάδο Συμβούλια Μεταθέσεων του άρθρου 8 του ν.3883/2010, εξαιρουμένων των Συμβουλίων Ανωτάτων.
Κατόπιν τούτων παρακαλούμε όπως προχωρήσετε σε διευκρινιστικές οδηγίες προς τα Γενικά Επιτελεία, προκειμένου από τούδε και εφεξής καλούνται ως παρατηρητές, στα κατά Κλάδο Συμβούλια Μεταθέσεων, οι εκλεγμένοι από το συνέδριο της Ομοσπονδίας μας εκπρόσωποι.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά