Παναγιωτόπουλος: σε σχεδιαστικό λάθος ευθύνεται η αφαίρεση της Κρήτης απο το έμβλημα






Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Αφαιρέθηκε η Κρήτη από έμβλημα Μονάδας της Πολεμικής Αεροπορίας», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:


Το έμβλημα του 2ου ΚΕΠ έχει εγκριθεί από το Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο το έτος 2005 στο οποίο απεικονίζεται και η νήσος Κρήτη. Σε κάποια μεμονωμένη από τις ανατυπώσεις που έγιναν μεταγενέστερα, προφανώς από σχεδιαστικό λάθος, το λογότυπο της Μονάδος τοποθετήθηκε επάνω στη νήσο Κρήτη, αλλά στη συνέχεια η ΠΑ προέβη στην αποκατάστασή του. Σε κάθε περίπτωση, τα εμβλήματα αποτελούν ένδειξη σεβασμού στις παραδόσεις της Πατρίδας αφού αποτελούν αρχαιότατο ελληνικό έθιμο, είναι απαραίτητα για τη διαιώνιση των στρατιωτικών εθίμων, η δε περιεχόμενη παράσταση δεν είναι κατά ανάγκη η ελληνική επικράτεια, αφού οι παραστάσεις των περισσοτέρων εμβλημάτων της ΠΑ αναφέρονται σε ήρωες, πολεμικά όπλα, ζώα ή άλλα αντικείμενα που συνδέονται με την ιστορία, την αποστολή του όπλου ή την ιστορία της περιοχής που εδρεύει η Μονάδα.



ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά