ΠΟΜΕΝΣ - ΑΣΣΥ: Μετά την τάξη 1990 - Λύση και για το άρθρο 32

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
          Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. εκφράζει την ικανοποίηση της προς τους κ.κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ, αφού μετά το θέμα των αποφοίτων ΑΣΣΥ τάξης 1990,  άλλο ένα πολύ σημαντικό θέμα που αφορά τα στελέχη προελεύσεως ΑΣΣΥ όλων των κλάδων των Ε.Δ,, βαίνει προς επίλυση, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τη διάθεση της Πολιτικής Ηγεσίας να δίνει λύσεις σε κάθε δίκαιο αίτημα των συναδέλφων μας, που υποστηρίζεται θεσμικά μέσω ορθών επιχειρημάτων της ΠΟΜΕΝΣ.
Η διατάραξη της Ιεραρχίας εις βάρος των Αξιωματικών αποφοίτων ΑΣΣΥ μετά την περσινή ψήφιση και εφαρμογή του άρθρου 32 (παράγραφος 1) του Ν.4609/19, παίρνει το δρόμο της επίλυσης, με νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Η ΠΟΜΕΝΣ εξ΄αρχής είχε διαφοροποιηθεί από το συγκεκριμένο άρθρο, καθώς είχε διαπιστώσει εγκαίρως το μείζον ιεραρχικό πρόβλημα που θα προέκυπτε εις βάρος των Αξκων εξ ΑΣΣΥ (αντίθετα με την ΠΟΕΣ που το είχε υποστηρίξει ένθερμα) και κατόπιν μελέτης και εκτενούς επεξεργασίας, είχε καταθέσει τη δική της πρόταση επί του Σχεδίου Νόμου με έγγραφό της, την 14 Απριλίου 2019.  Διαβάστε Εδώ .
Επίσης ο Πρόεδρος της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ κ. Δημήτριος Ρώτας κατά την συζήτησή του νομοσχεδίου, στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής την 16 Απριλίου 2019 είχε καταθέσει αναλυτικά τις απόψεις της Ομοσπονδίας, τονίζοντας τις αρνητικές επιπτώσεις που θα επέφερε στην ιεραρχία η ψήφιση του άρθρου 32. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ (05:35 λεπτό)
Η Ομοσπονδία επανήλθε στο σοβαρό αυτό πρόβλημα, την 17 Οκτωβρίου 2019 https://www.pomens.gr/enimerosi/deltia-typou/846-32 και την 8 Απριλίου 2020 https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1070-pomens-apokatastasi-aksiomatikon-apofoiton-assy.
Το ανέλυσε δε στην επίσημη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας την 14 Απριλίου 2020. https://www.pomens.gr/enimerosi/deltia-typou/1081-pomens-synantisi-ousias-kai-prooptikis-me-tous-k-k-yetha-kai-yfetha
Πλέον όλοι οι απόφοιτοι παραγωγικών σχολών ΑΣΣΥ γνωρίζουν ποιοί ήταν, είναι και θα είναι πάντα δίπλα στα δίκαια αιτήματα τους. Εγγραφόμαστε στις πρωτοβάθμιες Ενώσεις και τα συλλογικά όργανα της ΠΟΜΕΝΣ, ενισχύοντας με ακόμα περισσότερες φωνές και μέλη αποφοίτους ΑΣΣΥ. 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. όπως έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη, θα συνεχίσει να πορεύεται με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και πάντα με στοιχεία - αποδείξεις, έτσι ώστε με αποτελεσματικές παρεμβάσεις σε ανώτατα θεσμικά επίπεδα, να επιλύει τα προβλήματα των εν ενεργεία συναδέλφων μας από όποια προέλευση και αν προέρχονται (ΑΣΕΙ, ΑΣΣΥ, ΕΜΘ, ΕΠ.ΟΠ).
Δύναμη της Ομοσπονδίας οι φωνές όλων των συναδέλφων οποιασδήποτε Προέλευσης, Βαθμού και Φύλου.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

3 σχόλια:

 1. Οι εθελοντές συνάδελφοι που είναι σε θέσεις κλειδιά σε ομοσπονδίες και περιφερειακές ενότητες τι λένε για όλα αυτά;
  Μάλλον όλοι εμείς πού δεν είμαστε πουθενά γραμμένοι πρέπει να τρέξουμε να γραφτούμε γρήγορα για να σωθούμε από την σωστή και δίκαιη αντιμετώπιση των προβλημάτων μας.
  Κύριοι εθελοντές ήρθε η ώρα νομίζω να δημιουργηθεί το δικό μας σωματείο για να έχουμε επιτέλους μια εκπροσώπηση για την επίλυση των προβλημάτων μας και να πάμε και στο υπουργείο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δηλαδή ποια είναι η λύση να μην γίνουν ποτέ αντισμηναρχοι οι εθελοντές;
  Μπράβο να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.
  Μπράβο τέτοιους θέλουμε να μας εκπροσωπούν να μας ξεφτιλιζουν να μας μειώνουν και εμείς να τους χειροκροταμε.
  Μπράβο....και ξανά μπράβο............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είχαμε η όχι κοινή επιτηριδα και εξέλιξη;
  Παίρναμε μαζί εθελοντές και εκ σχολής τους βαθμούς;
  Το όριζε αυτό ο νομοθέτης η όχι;
  Ποια είναι βάση του παρόντος άρθρου τα σωστά επιχειρήματα της ομοσπονδίας;
  Ποια είναι η σωστή επίλυση του προβλήματος;
  Ποια είναι η διατάραξη της ιεραρχίας;
  Επειδή λέτε ότι είστε σωστοί και νοιάζεστε για τα δίκαια προβλήματα των συναδέλφων με σοβαρότητα και υπευθυνότητα αποδείξτε το εδώ και τώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά