Το «protothema.gr» βρέθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης όπου βρίσκεται η ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης του ΕΚΑΒ

FOUSKA-ARTHROU © Παρέχεται από: Protothema.gr FOUSKA-ARTHROU
Το «protothema.gr» βρέθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης όπου βρίσκεται η ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης του ΕΚΑΒ.
Η ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα σε αρκετές αεροδιακομιδές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού.
Έχει χρησιμοποιηθεί για παράδειγμα, στη μεταφορά του 25χρονου γόνου επιχειρηματικής οικογένειας από την Ικαρία στο Θριάσιο νοσοκομείο Ελευσίνας, στη Μύκονο για την μεταφορά της 39χρονης αγιογράφου και στην περίπτωση του 49χρονου λιμενικού από τη Νάξο.
Φυλάσσεται ως «κόρη οφθαλμού» στον σταθμό του ΕΚΑΒ στην 112 Πτέρυγα Μάχης, όπου είχαμε την ευκαιρία να την επισκεφτούμε σήμερα και να δούμε από κοντά το πιο πολύτιμο και δυσεύρετο εργαλείο που διαθέτει μέχρι στιγμής   το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας στη μάχη κατά του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τον διευθυντή ιατρικών υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, Δημήτρη Πύρρο, η ειδική κάψουλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αεροδιακομιδή μόλις ενός ασθενούς τη μέρα κι αυτό διότι το μοτέρ που διαθέτει και που παράγει την αρνητική πίεση χρειάζεται στη συνέχεια 12 ώρες συνεχούς φόρτισης.
Το κόστος της μιας και μοναδικής κάψουλας ανέρχεται στις 20.000 ευρώ ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένονται δωρεές για πιο εξελιγμένα μοντέλα, συγκεκριμένα  5 κάψουλες αξίας 45.000 ευρώ η κάθε μία. 

Ένας ασθενής με λοιμώδες νόσημα που χρειάζεται να μεταφερθεί με αεροπλάνο ή ελικόπτερο πρέπει οπωσδήποτε να τοποθετείται μέσα στην αεροστεγώς κλεισμένη κάψουλα αρνητικής πίεσης.
Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να γίνει διασπορά του ιού μέσα στο αεροπλάνο, ενδεχομένως να κινδυνέψει να προσβληθεί και το πλήρωμα αν και τα μέτρα ασφάλειας που λαμβάνουν είναι δρακόντεια.
Σε περίπτωση που συμβεί αυτό το πλήρωμα τίθεται αυτόματα σε καραντίνα 14 ημερών και φυσικά εκτός υπηρεσίας, κάτι που θα ήταν καταστροφικό διότι δεν υπάρχουν πολλά πληρώματα αεροδιακομιδών.
Ταυτόχρονα η κάψουλα προστατεύει τον ασθενή από τις δύσκολες συνθήκες τις αεροδιακομιδής.
msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά