ΣΑΣΜΥ: Με μεσοβέζικες λύσεις δεν μπορεί να επιτυγχάνουμε υψηλού επιπέδου κατάρτισης Υπξκούς

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ) κατέστη αποδέκτης πολλών παραπόνων αναφορικά με την απάντηση του ΥΦΕΘΑ κ,. Αλκιβιάδη Στεφανή με θέμα την αναβάθμιση των πτυχίων Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ).
Διαβάσαμε στην απάντηση του κ. ΥΦΕΘΑ, ότι: «η αναβάθμισή των ΑΣΣΥ επιβάλλεται να αποσκοπεί πρωτίστως στην εκπλήρωση του ειδικότερου εκπαιδευτικού σκοπού τους, ο οποίος συνίσταται στην απόδοση Μονίμων Υπαξιωματικών υψηλού επιπέδου κατάρτισης και επιχειρησιακής ικανότητας, ικανών να συμβάλλουν με τις γνώσεις τους στην ομαλή λειτουργία των Μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, για την επιτυχή εκτέλεση της αποστολής τους»..
Είναι σαφές ότι προκύπτει μια γενικολογία και ταυτόχρονα μια αρνητική εμμονή για τους αποφοίτους ΑΣΣΥ στα όρια της διοικητικής φενάκης, που δυστυχώς όμως δεν προσδίδει λύση στο πρόβλημα, παρά μόνο στη φαντασία του συντάκτη τις απάντησης.
Γνωρίζουμε όλοι ότι κοινός τόπος και στόχος τα τελευταία 30 έτη τις Στρατιωτικής Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), δεν είναι άλλος από την αναβάθμιση των αποφοίτων ΑΣΣΥ.
Με μεσοβέζικες λύσεις όμως, όπως επιμήκυνση των σπουδών κατά ένα έτος και υποτιθέμενη αναβάθμιση της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης δεν  μπορεί να επιτυγχάνουμε υψηλού επιπέδου κατάρτισης Υπξκούς, ρίχνουμε στάχτη στα μάτια και στρουθοκαμηλίζουμε, εξυμνώντας το επίτευγμά μας, γιατί στην ουσία τους υποβαθμίζουμε!
Δεν γνωρίζουμε αν ο κ. ΥΦΕΘΑ είναι αμνήμων, πρέπει να γνωρίζει όμως, ότι δεν απευθύνεται σε αμνήμονες. Έχουμε ξαναδεί το έργο αυτό με άλλη «πράξη», αυτή της δημιουργίας του Σώματος Υπξκών. Με τον ίδιο «σεναριογράφο» και «δημιουργό» και κεντρικό θέμα την απαξίωση, τον εμπαιγμό, τον ευτελισμό, την αδιαλλαξία  απέναντι σε χιλιάδες συναδέλφους, οι οποίοι επιζητούν το αυτονόητο! Αναγνώριση και ισοτιμία του πτυχίου τους με αυτό των Ανωτέρων Σχολών, των Α.ΤΕΙ.   
Δεν υπάρχουν ανυπέρβλητα εμπόδια στη ζωή μας, παρά μόνο προκλήσεις! Άλλωστε η πολιτική από αρχαιοτάτων ετών σημαίνει όραμα!
Ο Σ.Α.ΣΜΥ επιζητά το δίκαιο, το αυτονόητο και το λογικό! Κάθε τι διαφορετικό θα μας βρει αντίθετους!
Εξάλλου, όπως εύστοχα σημείωσε ο μεγάλος μας ποιητής Μανώλης Αναγνωστάκης: «Δεν έφταιγε ο ίδιος. Τόσος ήτανε!».

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
-Ο-
Πρόεδρος
 Ευάγγελος Στέφος
6936504322 
-Ο-
Γεν. Γραμματέας
 Στέφανος Κουκουράβας
6948644184

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά