Π.Ο.Ε.Σ. - Ψηφιακή διακυβέρνηση και Ένοπλες Δυνάμεις

Π.Ο.Ε.Σ. - Ψηφιακή διακυβέρνηση και Ένοπλες Δυνάμεις
ΘΕΜΑ Ψηφιακή Διακυβέρνηση και ΕΔ
1. Με αφορμή την ανάγκη ελαχιστοποίησης γραφειοκρατικών εξαρτήσεων των πολιτών από το κράτος, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού, δημιουργήθηκε η πλατφόρμα gov.gr, η οποία κατά γενική ομολογία έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τους πολίτες, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο εφαρμογής.
2. Ωστόσο, σε υπηρεσιακό επίπεδο, ενώσεις - μέλη μας γίνονται διαρκώς αποδέκτες προβληματισμών στελεχών, σχετικά με γραφειοκρατικές ανάγκες ή υποχρεώσεις που υφίστανται, για τις οποίες απαιτείται, ακόμη και αυτή την περίοδο, η διά ζώσης ανάληψη ενεργειών, για την οικονομία του χρόνου, όπως ενδεικτικά η κατάθεση αιτήσεων για:
α. έκδοση και παραλαβή βεβαίωσης χρόνων υπηρεσίας
β. δήλωση γάμου/γέννησης τέκνου
γ. έκδοση ατομικού βιβλιαρίου υγείας
δ. έκδοση και παραλαβή βεβαίωσης ωρών νυκτερινής απασχόλησης κλπ. 
ε. έκδοση και παραλαβή ταμειακής βεβαίωσης αποδοχών για ΒΟΕΑ, δανείων κλπ
στ. έκδοση και παραλαβή αντιγράφου φύλλου μητρώου
3. Με δεδομένο ότι οι μετακινήσεις των στελεχών, στο ως άνω πλαίσιο ενεργειών πρόληψης κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού οφείλουν να ελαχιστοποιούνται, θεωρούμε ότι, πολύ μεγάλο μέρος αυτών των γραφειοκρατικών διαδικασιών μπορεί πολύ εύκολα να παρακαμφθεί με τη δημιουργία αντίστοιχης πλατφόρμας ανά Γενικό Επιτελείο και για όλες τις αιτήσεις/ενέργειες που δεν απαιτούν απόρρητα στοιχεία, με ταυτόχρονη επικαιροποίηση επιμέρους διαδικασιών (πχ υποβολή ψηφιακής φωτογραφίας υψηλής ευκρίνειας για τα ΑΒΥ κλπ).
4. Σε αυτό το πνεύμα, ήδη έχουμε πληροφορηθεί από μέλη μας - στελέχη του ΠΝ, ότι το ΓΕΝ έχει ήδη δημιουργήσει εφαρμογή για την αναγνώριση του διπλάσιου χρόνου ασφάλισης, όπου για κάθε στέλεχος το μεν ενημερωτικό κομμάτι έχει ενσωματωθεί στη σχετική εφαρμογή μισθοδοσίας στο διαδίκτυο, το δε υπηρεσιακό κομμάτι (υποβολή αναφοράς αναγνώρισης) στον υπηρεσιακό διαδικτυακό λογαριασμό (μέσω συστήματος wan), ενέργεια που ελαχιστοποιεί τη γραφειοκρατία σε μέγιστο βαθμό.
5. Αν και γνωρίζουμε ότι ένα τέτοιο εγχείρημα είναι πιθανό να μην προλάβει να δημιουργηθεί κατά το διάστημα που βρίσκεται η πανδημία σε εξέλιξη (το οποίο θα ήταν το εντελώς επιθυμητό, καθόσον αποδείχθηκε ότι η Ελληνική εργατικότητα αποδίδει σε κρίσιμες περιόδους), θεωρούμε ωστόσο ότι, τουλάχιστον με αφορμή τον ιό, μπορεί να αποτελέσει σημαντική παρακαταθήκη για την απεξάρτηση από τη γραφειοκρατία στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά