Ο κορονοϊός δεν αγγίζει τους «Ινδιάνους» της Αεροπορίας Στρατού


Του Χρήστου Μαζανίτη

Μπορεί ο κορονοϊός να έχει περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τις ασκήσεις και τις άσκοπες μετακινήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν συνεχίζουν οι εκπαιδεύσεις των στελεχών. Οι γνωστοί κι ως «Ινδιάνοι», τα Kiowa Warrios της Αεροπορίας Στρατού, βρίσκονται σε εντατικό στάδιο προετοιμασίας.


Από τη μία συνεχίζουν να αυξάνουν οι διαθεσιμότητες, μέχρι την τελική παράδοση 70 ελικοπτέρων, και από την άλλη συνεχίζονται οι εκπαιδεύσεις των Ελλήνων πιλότων από τους Αμερικανούς εκπαιδευτές, που θα τους πιστοποιήσουν κι αυτοί με την μεριά τους θα μπορέσουν να εκπαιδεύσουν τους Έλληνες συναδέλφους τους.

Παρά τον κορονοϊό, η εκπαίδευσή τους συνεχίζεται όπως προβλέπει το πρόγραμμα - λαμβάνοντας ωστόσο όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr αναμένεται μέχρι τον Ιούνιο οι πρώτοι πιλότοι να έχουν πάρει την πολυπόθητη πιστοποίηση ώστε να μπορέσουν να πετάξουν με τα πρώτα ελικόπτερα, τα οποία θα σταλούν άμεσα στον Έβρο για την ενίσχυση της εγγύς υποστηρίξεως των αμυντικών σχεδιασμών.

Το γεγονός ότι η Τουρκία έχει μαζέψει από τον Έβρο τους χιλιάδες αλλοδαπούς - που είχε μεταφέρει προκειμένου να εισβάλλουν στην Ελλάδα – δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι εφησυχάζει η ηγεσία του Στρατού Ξηράς, που εντατικοποιεί τις ενέργειές της για ακόμη μεγαλύτερη θωράκιση των συνόρων.

enikos
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά