ΕΔ: δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης μόνο κατά την άσκηση των καθηκόντων τους

33
Σε νέες διευκρινίσεις αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας προχώρησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, σχετικά με τις μετακινήσεις των στελεχών ενόπλων δυνάμεων ή σωμάτων ασφαλείας.
Ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως τα άτομα αυτά έχουν δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης μόνο κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Σε όποια άλλη περίπτωση υπόκεινται στους ίδιους κανόνες με όλους τους υπόλοιπους πολίτες και είναι υποχρεωμένοι να επιδείξουν βεβαίωση μετακίνησης, έντυπη ή γραπτή, ή το sms σε πιθανό έλεγχο που θα τους γίνει.
«Οι συγκεκριμένες κατηγορίες, δηλαδή όσοι είναι στελέχη των σωμάτων ασφαλείας ή των δυνάμεων ασφαλείας έχουν ελευθερία κινήσεων μόνο για να ασκήσουν τα καθήκοντά τους», είπε συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς και προσέθεσε:

«Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση μετακίνησης, δηλαδή των περιπτώσεων που περιλαμβάνονται στη βεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης, όπως π.χ. μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών, ατομική άσκηση, βόλτα κατοικίδιου, ισχύει ό,τι ισχύει για όλους».

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

1 σχόλια:

  1. Καμμια προστασια πμως στους ενστολους ουτε γαντια ουτε μασκες τοποτε. Οι πρωτοι που επρεπε να προστατευτουν επρεπε ναναι η προστατες του κρατους. Οι ενοπλες δυναμεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά