Το ORUC REIS στην Κρήτη: Πότε θα δοθεί η εντολή για πυρ - Το απόρρητο σχέδιο - Το σχέδιο με τα τρία στάδια





Σχέδιο τριών σημείων έχει αναπτύξει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», για να αναχαιτίσει την πιθανή παρουσία του ORUC REIS στην Κρήτη.
Το σχέδιο προβλέπει μία σειρά ενεργειών και σαν έσχατο μέσο την στρατιωτική κλιμάκωση.
Το σχέδιο για το ORUC REIS
H Αθήνα βρίσκεται σε επιφυλακή διαρκείας για το ORUC REIS και όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» υπάρχει σχέδιο τριών σταδίων για την απάντηση της Ελλάδας, σε περίπτωση που το ερευνητικό επιδιώξει να βρεθεί στην ελληνική ΑΟΖ. 
Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει ταχύτατη αντίδραση με αποστολή πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών.
Σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει επιχείρηση απώθησης ή ακινητοποίησης με πολιτικά μέσα, με το τρίτο στάδιο να περιλαμβάνει απελευθέρωση κανόνων εμπλοκής εάν: υπάρχει συνοδεία πολεμικών πλοίων και δεν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της Ελλάδας.
Οι διπλωματικές προσπάθειες της Αθήνας επικεντρώνονται στον ΟΗΕ, όπου η Ελλάδα θα επιδιώξει να μην αναρτηθεί το τουρκο-λιβυκό σύμφωνο.

Επί ποδός οι Γάλλοι

Την ίδια ώρα, στην Κύπρο, οι Γάλλοι παραμένουν με το αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle», ενώ τον Απρίλιο TOTAL και ENI θα κάνουν γεωτρήσεις βάζοντας έτσι ένα σαφές μπλόκο στις προκλήσεις του Ταγίπ Ερντογάν.
Εν τω μεταξύ, οι Γάλλοι για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους παραμένουν στην Κύπρο με το αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle». Στο πλοίο βρέθηκε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, ενώ ο Σάββας Αγγελίδης βρέθηκε και στο πλευρό καταδρομέων και έριξε βολές με τυφέκιο, στέλνοντας μήνυμα στους Τούρκους πως η Κύπρος διατηρεί αποτρεπτική ισχύ.

Συνεχίζονται οι παραβιάσεις

Την εμπρηστική πολιτική της στο Αιγαίο συνεχίζει η Τουρκία, ακόμα και λίγο μετά τη συνάντηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου με Τούρκους αξιωματικούς.
Οι σκληρές «αερομαχίες» στο Αιγαίο συνεχίζονται, με τα τουρκικά μαχητικά να πετούν πάνω από ελληνικά νησιά, από την αρχή του χρόνου, ήδη 100 φορές.
alexoanagisartas
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά