Tο Μνημόσυνο των Ηρώων των Ιμίων στον Φάρο της Κω | Τα σχέδια υπονόμευσης και διάλυσης της Ελλάδας & η ανάγκη για εθνική ομοψυχίαΤο καθιερωμένο μνημόσυνο – φόρος τιμής για τους τρεις νεκρούς αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος στα Ίμια, στις 31 Ιανουαρίου 1996, τελέστηκε  σήμερα το μεσημέρι -24χρόνια μετά τη θυσία τους- στην παραλία του Φάρου στην Κω, με τα πρόσωπα και τα βλέμματα όλων στραμμένα προς τα Ίμια.
Το μνημόσυνο τελέστηκε -όπως κάθε χρόνο- με πρωτοβουλία της Λέσχης Καταδρομέων Κω παρουσία του Αντιδημάρχου Στ. Καμπουράκη, του Προέδρου Ασφενδιού Μ. Γιωργαλλή, του Αντιπροέδρου Ι. Χατζαντώνη, του Αντιπροέδρου του ΔΛΤ και Προέδρου του Συλλόγου Ποντίων Κω Χ. Ναβροζίδη, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, εφέδρων αλλά και εν ενεργεία Αξιωματικών και πολλών πολιτών.
Το Τρισάγιο τέλεσε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ, συμπαραστατούμενος από τον π. Κωνσταντίνο και τον π. Αναστάσιο.
Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της ΛΕΚ Κω, Θοδωρής Τριανταφυλλίδης αναφέρθηκε στους Τρεις πεσόντες Αξιωματικούς που έπεσαν ηρωικά την ώρα του καθήκοντος , αλλά και σε όλους του σύγχρονους ήρωες. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα όσα είχε αποκαλύψει η τότε Πρόεδρος της Βουλής Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη για την επικείμενη «συρρίκνωση της Ελλάδας» επισκεπτόμενη τον τότε ΠτΔ Κ. Παπούλια για τα σχέδια υπονόμευσης της Ελλάδας.
Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα σχέδια«OVERKILL» και «ΦΑΙΔΩΡΑ» έχουν μελετηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α (Χ. Κίσινγκερ) και αφορούν τη διάλυση της Ελλάδος. «Πριν αναρωτηθείτε αν αυτά είναι ευφάνταστες σεναριολογίες, ψάξτε να τα βρείτε μόνοι σας. Πολλά από αυτά ήδη πραγματοποιούνται», τόνισε χαρακτηριστικά.
Το μεγάλο ξεπούλημα της Ελλάδας γίνεται υπό την εγκληματική σιωπή των κυβερνήσεων που αδύναμες να αντιδράσουν κρατούν στην αφάνεια την σύμβαση «cooper», μία σύμβαση που κρύβει το μυστικό της πτώχευσης και της ελληνικής κατάντιας καθώς και την καθολική παράδοση του έθνους δημιουργώντας εδώ και χρόνια την εξάρτηση της χώρας μας από τις μεγάλες δυνάμεις και ιδιαίτερα από τις ΗΠΑ.
Καταλήγοντας τόνισε την ανάγκη να είμαστε ενωμένοι και αν χρειαστεί να ποτίσουμε με το αίμα μας αυτή τη γη, το πιο όμορφο και ακριβό κομμάτι του πλανήτη, ώστε να μην πάει χαμένη η θυσία των ηρώων που τιμούμε σήμερα.
Με χαρά επίσης αναφέρθηκε στην ευχάριστη είδηση ότι Το Πολεμικό Ναυτικό τιμάς τους Αξιωματικούς που έπεσαν στα Ίμια δίνοντας το όνομα τους σε δύο νέες Πυραυλακάτους.
Η 6η ΤΠΚ η οποία θα ονομαστεί «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ»
Η 7η πυραυλάκατος θα φέρει το όνομα «ΒΛΑΧΑΚΟΣ» είναι και η τελευταία της κλάσης ΡΟΥΣΣΕΝ η οποία κατασκευάζεται στα ναυπηγεία της Ελευσίνας.
Τέλος τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής, στην συνέχεια όλοι μαζί έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο και έγινε η ρίψη στεφάνου και λουλουδιών  στη θάλασσα (φωτό-ΒΙΝΤΕΟ).
aegeanews
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά