Π.Ο.Ε.Σ. η δικαίωση: Εκδόθηκε η πρώτη δικαστική απόφαση καταβολής τόκων των αναδρομικών

Π.Ο.Ε.Σ. η δικαίωση: Εκδόθηκε η πρώτη δικαστική απόφαση καταβολής τόκων  των αναδρομικών
Μόνο δικαίωση μπορεί να αισθάνεται η Ομοσπονδία μας με τη μέχρι τώρα τακτική και στρατηγική που χάραξε και ακολούθησε στο θέμα διεκδίκησης και επιστροφής των οφειλομένων αναδρομικών, μετά τις δύο (2) ακυρωτικές αποφάσεις της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΟλΣτΕ), που και πάλι η Ομοσπονδία μας πέτυχε.
Η πρώτη δικαστική απόφαση, με ημερομηνία δημοσίευσης την 20η Ιανουαρίου 2020, είναι πλέον γεγονός. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών διατάσσει το Ελληνικό Δημόσιο να καταβάλλει στους πενήντα (50) προσφεύγοντες, μέσω της ΠΟΕΣ, συναδέλφους μας του ΠΝ, το νόμιμο τόκο που τους αναλογεί από τα ποσά που τους κατεβλήθησαν την 14η.12.2018, μετά από πίεση και νίκη της ΠΟΕΣ, από την ημερομηνία κατάθεσης της αγωγής τους (προσοχή: από την ημερομηνία κατάθεσης της αγωγής) μέχρι την ολοσχερή εξόφληση των οφειλομένων.
Πλέον αναμένονται σωρεία δικαστικών αποφάσεων και δικαίωση όλων των συναδέλφων που άκουσαν την Ομοσπονδία μας και κατέθεσαν αγωγές για τη δικαστική διεκδίκηση των οφειλομένων αντισυνταγματικώς παρακρατηθέντων αναδρομικών μας.
Και βέβαια, μετά από αυτή τη νίκη, έρχεται στο μυαλό μας ο πόλεμος που διαχρονικώς έχει δεχτεί η Ομοσπονδία μας και η υπομονετική στάση που έχει κρατήσει μέχρι την τελική δικαίωση. Αξίζει δε να σημειώσουμε και να επαναφέρουμε στη μνήμη μας την ευτυχία που πλημμύρισε τις καρδιές των ανθρώπων του συστήματος όταν εφετειακή απόφαση έβαζε τέλος στην προσπάθεια συνδικαλιστικής έκφρασης των εν ενεργεία στρατιωτικών, αλλά και την επιμονή και υπομονή μας, μέχρι το 2012 όπου ο Άρειος Πάγος δικαίωσε και πάλι τη συνδικαλιστική έκφραση (Ε.Α.Ε.Δ, ΣΥ.Σ.Μ.Ε.Δ., Σ.Υ.Σ.Μ.Ε.Δ.). Η ιστορία επαναλαμβάνεται και ευτυχώς τίποτα δεν τελείωσε. Υπομονή λοιπόν και επιμονή.
Διαβάστε απόσπασμα της απόφασης. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικώς με τα ονόματα των συναδέλφων του Πολεμικού Ναυτικού στα οποία αφορά η υπόψη απόφαση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τα γραφεία της Ομοσπονδίας μας. 

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά