Anonymous Greece: Αυτά είναι τα ονόματα των Τούρκων χάκερς που έριξαν τις κυβερνητικές ιστοσελίδες

© Παρέχεται από: sofokleousin.gr
Στην αντεπίθεση πέρασαν οι Anonymous Greece, οι οποίοι δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα τους στο Facebook τα ονόματα δύο χάκερς, οι οποίοι όπως υποστηρίζουν, κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις που δέχτηκαν κυβερνητικές ιστοσελίδες το βράδυ της Πέμπτης 23 Ιανουαρίου. Σε σχετική ανακοίνωση που υπάρχει στο blog τους αναφέρουν: «Όπως είπαμε σας δίνουμε παρακάτω τα πραγματικά στοιχεία των Τούρκων χάκερς,του admin των Aslan Neferler Tim και του recruiter των Anka Neferler Tim, οι οποίοι επιτέθηκαν στις ιστοσελίδες της χώρας μας».


© Παρέχεται από: sofokleousin.gr ano
Όπως επιβεβαίωσε ο Στέλιος Πέτσας  πραγματοποιήθηκε κυβερνοεπίθεση σε κυβερνητικά sites με τη μέθοδο του DDoS. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Άμεσα ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα περιορισμού της κίνησης. Η κανονική λειτουργία επανήλθε, χωρίς καμία άλλη τεχνική συνέπεια, μετά από εντατικές προσπάθειες εξειδικευμένων ομάδων αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών».

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Πέμπτης έπεσαν για περίπου μιάμιση η ιστοσελίδα του Γραφείου του Πρωθυπουργού, του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Εσωτερικών, του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Ενέργειας, του υπουργείο Πολιτισμού, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, του υπουργείου Τουρισμού, καθώς και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Προβλήματα παρουσίασαν επίσης οι ιστοσελίδες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Νταβός που βρίσκεται εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το περιστατικό που επαναλαμβάνεται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες. Τα βέλη πολλών αξιωματούχων στρέφονται εναντίον του Υπουργού ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη ο οποίος πριν λίγους μήνες «ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών», ενώ η κατάσταση και τα γεγονότα εκθέτουν τη χώρα.
Να σημειωθεί ότι κυβερνητικές πηγές, μετά την προηγούμενη επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιανουαρίου, είχαν επισημάνει ότι στο προσεχές διάστημα θα εκπονηθεί σχέδιο προκειμένου να υπάρχει η κατάλληλη θωράκιση και να αποφευχθούν παρόμοιες κακόβουλες ενέργειες στο μέλλον. Δεν είναι γνωστό για ποιο λόγο δεν υπήρχε πρόσβαση στους εν λόγω ιστοτόπους, ωστόσο όλες οι υποψίες στρέφονται σε τούρκους χάκερς, οι οποίοι την περασμένη Παρασκευή είχαν προχωρήσει σε κυβερνοεπίθεση και είχαν «ρίξει» τις ιστοσελίδες της Βουλής των Ελλήνων, της ΕΥΠ, του υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου, αλλά και του υπουργείου Οικονομικών. Λίγο πριν τις 23.00 πάντως οι παραπάνω ιστοσελίδες είχαν αποκαταστήσει σταδιακά τη λειτουργία τους.
msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά