ΠΟΜΕΝΣ: Άμεση λύση στην καταβολή των 120 ευρώ σε όλους τους Στρατιωτικούς



Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,
 1. Με απόφασή του ο  Υπουργός  Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ενέκρινε το Δεκέμβριο του 2019 τις αιτηθείσες ανακατανομές πιστώσεων του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ύψους 10 εκατ. ευρώ ώστε να προχωρήσει άμεσα η έκδοση διαταγών αποζημίωσης για την εκτέλεση υπηρεσίας ύψους 120,00€ τόσο προς το Στρατιωτικό, όσο και προς το Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, απόφαση η οποία αναγνωρίσθηκε ως πολύ θετική  από την Ομοσπονδία μας και από την πλειοψηφία των  Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.
2. Ωστόσο όπως είχε επισημάνει η Ομοσπονδία μας με το (α) σχετικό (https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/934-120) τα Γενικά Επιτελεία εξαίρεσαν αρχικά και συνεχίζουν να εξαιρούν μέχρι και σήμερα από τους δικαιούχους του ανωτέρου ποσού των 120,00€, το οποίο χορηγήθηκε με την μορφή αποζημίωσης τεσσάρων (4) Ημερών Εκτός Έδρας (ΗΕΕ), όσους συναδέλφους μας βρίσκονται σε:
    -    Άδεια Ανατροφής Τέκνου.
    -   Άδεια Κυήσεως.
    -   Άδεια Μακράς Αναρρωτικής.
    -   Άδεια Εκπαιδευτικής.
    -  Προσωπικό που υπηρετεί σε Σχηματισμούς – Μονάδες -  Υπηρεσίας των ΥΠ.ΕΘ.Α – Γ.Ε.ΕΘ.Α
    -   Προσωπικό που υπηρετεί στο εξωτερικό.
    -   Προσωπικό που υπηρετεί σε Ειρηνευτικές Αποστολές.
καταστρατηγώντας έτσι στην πράξη την απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για χορήγηση του ποσού στο σύνολο των στρατιωτικών.  
3. Επιπρόσθετα όπως επισημαίνεται και στο (γ) σχετικό έγγραφο της ΕΣΠΕΕΡ, παρά τις όποιες βελτιωτικές προτάσεις του ΓΕΣ που περιλαμβάνονται στο (β) όμοιο, για την διάθεση του ανωτέρω ποσού με την μορφή αποζημίωσης τεσσάρων (4) Ημερών Εκτός Έδρας (ΗΕΕ), σε όσους εκ παραδρομής δεν το είχαν λάβει, (εξαιρώντας όμως και πάλι τις ανωτέρω κατηγορίες προσωπικού), προκαλεί δυσάρεστη εντύπωση το γεγονός ότι  οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι αναγκάζονται να προβούν στην κατάθεση ατομικών αναφορών για την χορήγηση του, ωσάν να αποτελεί προϊόν διεκδίκησης και όχι αποτέλεσμα της ευεργετικής απόφασης του Υπουργού διαφοροποιώντας τους ταυτόχρονα από τους υπόλοιπους συναδέλφους.
      Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,
4. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ καλεί την νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να επαναξιολογήσει την στάση των Γενικών Επιτελείων και να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες  διαδικασίες, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η χορήγηση του ποσού των 120,00 ευρώ στο σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς προκειμένου να υλοποιηθεί πλήρως η δέσμευση του κυρίου Υπουργού Εθνικής Άμυνας.  
5. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983 503377  

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά