Παναγιωτόπουλος: Κάνουμε τη δουλειά μας ό,τι κι αν λέει ο Ερντογάν

© www.cnn.gr Πολιτική
Το σχηματισμό ενός μετώπου απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις και ειδικότερα έναντι της συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης, για τη χάραξη νέων θαλασσίων συνόρων και ΑΟΖ υπογράμμισε το Σάββατο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.


«Είναι δεδομένη η στάση της Τουρκίας να εγείρει διεκδικήσεις. Απέναντι στη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης και στους σχεδιασμούς των γειτόνων βλέπουμε να σχηματίζεται ένα μέτωπο», σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.


«Θα βρει απέναντι της πολλούς παίκτες η Τουρκία και δεν θα είναι τόσο απλό», εκτίμησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.


Ο ίδιος εξήρε την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, επισημαίνοντας ότι «τα τείχη της χώρας μας φυλάσσονται από άγρυπνους φρουρούς».


Έσπευσε, μάλιστα, να στείλει κι ένα μήνυμα προς την Άγκυρα, τονίζοντας πως «η Ελλάδα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, ό,τι κι αν λέει ο Ερντογάν».


«Είναι δύσκολη η εποχή γιατί υπάρχει το δεδομένο πως σε πάρα πολλά επίπεδα ο γείτονας κλιμακώνει την συμπεριφορά του, δεν είναι ένα και δύο συμβάντα αλλά πολλά, όχι μόνο σε επίπεδο ρητορικής αλλά και σε επίπεδο πράξεων αλλά από κει και πέρα εμείς κάνουμε την δουλειά μας», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε πως «εφόσον για κάθε παραβίαση γίνεται μια αναχαίτιση, επομένως έχουμε πολλές αναχαιτίσεις, δεν ανησυχώ καθόλου» και συνέχισε λέγοντας πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις ξέρουν καλά τη δουλειά τους».


«Διακατέχονται από πατριωτισμό, επαγγελματική νοοτροπία, αίσθηση του καθήκοντος και της αποστολής. Κάνουν αυτό που πρέπει και θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που πρέπει για να διασφαλίζεται κάθε σπιθαμή εδάφους στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Οπωσδήποτε η δική μας δουλειά είναι να τους βοηθάμε να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι και αξιόμαχοι, συνέχισε προσθέτοντας πως έτσι αναμφισβήτητα απομακρύνονται οι πιθανότητες για εμπλοκή στρατιωτικού τύπου Για αυτό τον λόγο, η άσκηση που πρέπει να λύσουμε είναι το πώς θα έχουμε έτοιμες αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις με σύγχρονα οπλικά συστήματα… Πώς θα πάμε από το καλό, γιατί είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση στο καλύτερο, όσο πιο εντατικά αυτή την ώρα», υπογράμμισε – μεταξύ άλλων – ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

msn

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά