Πέτσας για Λέρο: Το στρατιωτικό υλικό αφαιρέθηκε σταδιακά

Την άποψη ότι η αφαίρεση στρατιωτικού υλικού από τη βάση του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο έγινε σταδιακά εξέφρασε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
     
     
   
 
«Η αφαίρεση του στρατιωτικού υλικού έγινε σταδιακά, δεν έγινε μία φορά», είπε χαρακτηριστικά, ενώ την ίδια ώρα άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα- ακόμα και αυτό της τρομοκρατίας- για το συμβάν μέχρι να καταλήξει η προανάκριση. Σημειώνεται ωστόσο οτι επέρριψε εμμέσως ευθύνες και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως η προηγούμενη πλήρης καταγραφή έγινε το 2018.
Αυτοί είχαν τα κλειδιά -Υπάρχουν κάμερες και αισθητήρες στο σημείο
Την ίδια ώρα, σφραγισμένη παραμένει η βάση του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο, μετά την ανακάλυψη ότι λείπουν πυρομαχικά από τις αποθήκες της.

Σύμφωνα με το δελτίο του Alpha, η αποθήκη από την οποία λείπουν τα πυρομαχικά διαθέτει τρεις κλειδαριές, αφού, όπως λένε οι υπεύθυνοι του στρατοπέδου, τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυστηρά. Τα κλειδιά τα έχουν ο διοικητής της βάσης, ο αξιωματικός ασφαλείας ή ο αποθηκάριος, ενώ η πρόσβαση ελέγχεται από κάμερες και αισθητήρες, κάτι που ερευνούν επίσης οι Αρχές.
Μάλιστα, η Αντιτρομοκρατική σκοπεύει να αρχίσει να παίρνει καταθέσεις από 10 άτομα που τα τελευταία δύο χρόνια έχουν διατελέσει σε θέσεις ευθύνης ή συνδέονται με την ασφάλεια στη βάση της Λέρου. Το ότι η αποθήκη δεν έχει ίχνη παραβίασης ενισχύει το σενάριο να έχει γίνει από μέσα η κλοπή, κάτι στο οποίο φαίνεται πως καταλήγει και ο αντιστράτηγος Λ. Τζούμης, με δηλώσεις που έκανε στο κανάλι.
«Οπου υπάρχουν τέτοιου είδους πυρομαχικά και οπλισμός, υπάρχουν κάμερες που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο. Συνεπώς, για να προβεί κάποιος σε μια τέτοια ενέργεια, ο οποίος δεν γνωρίζει τι γίνεται, πρέπει να έχει πληροφόρηση εκ των έσω», είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/petsas-gia-lero-anoikto-endehomeno-tromokratias
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά