ΓΕΝ: Δεν αφαιρέθηκαν 140 νάρκες





Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα διαψεύδει δημοσιεύματα που αναφέρονται στην απώλεια «140 ναρκών» από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ).
Στην σχετική ανακοίνωση το ΓΕΝ τονίζει πως τα δημοσιεύματα είναι αναληθή και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Επιπρόσθετα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το Πολεμικό Ναυτικό δεν διαθέτει στο οπλοστάσιό του στρατιωτικό υλικό που αντίκειται σε διεθνείς συνθήκες – συμφωνίες. Τέλος, επισημαίνεται ότι είναι σε εξέλιξη η προανάκριση από τις καθ’ ύλην αρμόδιες στρατιωτικές και αστυνομικές Αρχές.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το δημοσίευμα:
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εστία», ανέφερε ότι «στα κλεμμένα περιλαμβάνονται και 140 νάρκες κατά προσωπικού!
Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας όφειλε να τις είχε καταστρέψει βάσει της συμφωνίας της Οτάβα που υπέγραψε το 1999.
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα κληθεί να δώσει απαντήσεις, καθώς περίπου 1,5 εκατομμύριο νάρκες θα έπρεπε να είχαν καταστραφεί έως τον Μάρτιο του 2008. Σύμφωνα, ωστόσο, με το ρεπορτάζ της Εστίας η χώρα μας εξακολουθεί να διαθέτει σε στρατιωτικές αποθήκες 400.000 από αυτές.
Αν επιβεβαιωθεί η απώλεια των 140 ναρκών, το ζήτημα αναμένεται να λάβει επικίνδυνες διαστάσεις».

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά